Με τα 8 πρώτα φετινά Grand Prix της Formula 1 να έχουν αναβληθεί ή ακυρωθεί, οι ομάδες βλέπουν τα ταμεία τους να αδειάζουν, κάτι που κάνει τον Zac Brown, τον CEO της McLaren, να ανησυχεί για το μέλλον της F1.

Συγκεκριμένα, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο BBC, ο Brown είπε πως η κατάσταση είναι “εξαιρετικά εύθραυστη”, με τις μεγάλες ομάδες να μπορούν να ισορροπήσουν τις οικονομικές συνέπειες της κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού, αλλά τέσσερις μικρότερες ομάδες ενδεχομένως να μην μπορέσουν να αντέξουν, κάτι που θα οδηγούσε στην αποχώρησή τους από την Formula 1.

Για να μην συμβεί αυτό, ο Brown προτείνει από την Formula 1 να πράξει αναλόγως, στηρίζοντας τις ομάδες που το έχουν ανάγκη. Ο Brown δεν κατονόμασε τις τέσσερις ομάδες που θεωρεί πως ενδεχομένως να πέσουν “θύματα” της κρίσης. Επίσης ο Brown προτείνει την περαιτέρω μείωση του budget cap των 175 εκατ. δολαρίων, που θα τεθεί σε ισχύ το 2021, υποστηρίζοντας πως το budget cap πρέπει να μειωθεί κάτω από τα 150 εκατ. δολάρια ετησίως.

Να σημειωθεί πως η McLaren έγινε η πρώτη ομάδα που προχώρησε στην επιβολή μιας σειράς μέτρων εξοικονόμησης κόστους λόγω της κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού, δίνοντας αναγκαστική προσωρινή άδεια σε μέρος του προσωπικού της, ενώ μείωσε τους μισθούς των στελεχών και των πιλότων της. Το ίδιο έκανε σήμερα και η Williams.