Μετά την McLaren και η Williams ανακοίνωσε σήμερα πως προχωρά στην επιβολή μιας σειράς μέτρων εξοικονόμησης κόστους λόγω της κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού.

Η βρετανική εταιρία έκανε γνωστό πως έδωσε προσωρινή άδεια σε μέρος του προσωπικού της μέχρι τα τέλη Μαΐου, με στελέχη της ομάδας, αλλά και οι οδηγοί της, George Russell και Nicholas Latifi, να συμφωνούν σε μειώσεις των αποδοχών τους κατά 20%, από την 1η Απριλίου.

Στη ανακοίνωση της η Williams αναφέρει πως οι αποφάσεις αυτές δεν ελήφθησαν με ευκολία, αλλά πάρθηκαν προκειμένου να προστατευτούν οι θέσεις εργασίας του προσωπικού της και να διασφαλίσει πως μπορούν οι υπάλληλοι να επιστρέψουν στην πλήρους απασχόλησης εργασία τους, όταν το επιτρέπει η κατάσταση.

Η βρετανική κυβέρνηση επιτρέπει στις εταιρίες να απομακρύνουν προσωρινά το προσωπικό τους, αναλαμβάνοντας το κράτος να πληρώσει το 80% των μισθών τους, με ανώτατο όριο τις 2.500 λίρες τον μήνα, με την προϋπόθεση οι εταιρίες να μην προχωρήσουν σε απολύσεις του προσωπικού αυτού.