Με την BMW να έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς της M2 Coupe, κάποιος ετοίμασε αυτές τις renderings φωτογραφίες που μας δείχνουν το πως θα μοιάζει το μοντέλο.

Το αυτοκίνητο έχει έχει κωδική ονομασία G87 και θα φορά τον S58 twin-turbo 3,0-λιτρο κινητήρα των νέων X3 M και X4 M, ο οποίος στη περίπτωση της M2 θα αποδίδει κοντά στα 420-430 άλογα, με 550 Nm ροπής. Τα 0-100 χλμ/ώρα θα είναι σε θέση να τα κάνει σε περίπου 4 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα σχεδόν 285 χλμ/ώρα.

Θα βασίζεται στην CLAR πλατφόρμα, με τον κινητήρα να συνδυάζεται είτε με ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο, είτε με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με την κίνηση να στέλνεται αποκλειστικά στον πίσω άξονα, μέσω ενός ηλεκτρονικά ελεγχόμενου ενεργού M διαφορικού. Το μοντέλο αναμένεται στην αγορά το 2022 και η BMW θα την προσφέρει με ήπιο υβριδικό κινητήρα στο μέσο του κύκλου ζωής της (επτά ετών).

Παράλληλα η BMW ετοιμάζει και την M2 έκδοση της νέας 2-Series Gran Coupe. Το μοντέλο θα είναι τετρακίνητο, θα αποδίδει κοντά στα 400 άλογα και θα τεθεί απέναντι από την επόμενη γενιά του Audi RS3 Sedan. Το ίδιο setup θα τοποθετηθεί και σε μια δυνατότερη έκδοση της M135i, η οποία δεν θα ονομαστεί 1M ή M1.