Η F1 έδωσε υποχρεωτική άδεια στο 50% του προσωπικού της

Σχετικά άρθρα

Η Formula 1 ανακοίνωσε και αυτή πως θέτει περίπου το 50% του προσωπικού της σε αναγκαστική άδεια μέχρι τα τέλη Μαΐου, με το διοικητικό προσωπικό να δέχεται περικοπή μισθού 20%, ενώ το αφεντικό της F1, ο Chase Carey, ανακοίνωσε πως προχωρά εθελοντικά σε μεγαλύτερη περικοπή του μισθού του.

Η υποχρεωτική άδεια δόθηκε περίπου σε 250 εργαζομένους, κυρίως σε υπάλληλους που εργάζονταν σε αγώνες τα σαββατοκύριακα στα γραφεία της εταιρίας στο Λονδίνο και οι οποίοι δεν μπορούσαν να εργαστούν εξ΄αποστάσεως. Η εταιρία απασχολεί απασχολεί περισσότερους από 500 υπαλλήλους.

Τόσο η McLaren όσο και η Williams έχουν δώσει υποχρεωτικές προσωρινές άδειες σε μέρος του προσωπικού τους, προκειμένου να μειώσουν τα κόστη τους. Η βρετανική κυβέρνηση επιτρέπει στις εταιρίες να απομακρύνουν προσωρινά το προσωπικό τους, αναλαμβάνοντας το κράτος να πληρώσει το 80% των μισθών τους, με ανώτατο όριο τις 2.500 λίρες τον μήνα, με την προϋπόθεση οι εταιρίες να μην προχωρήσουν σε απολύσεις του προσωπικού αυτού.

Το μεγάλο ερώτημα είναι εάν τελικά υπάρξει φετινή σεζόν. Ο Carey έχει δηλώσει πως εξετάζουν ένα πρωτάθλημα με 15-18 αγώνες, ενώ πλέον στο τραπέζι έχει πέσει και η επέκταση της σεζόν το 2021. Τα πάντα όμως θα εξαρτηθούν ανάλογα με την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού, από την οποία μέχρι σήμερα έχουν νοσήσει 1.444.821 άνθρωποι και 83.103 έχουν χάσει τη ζωή τους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...