Chase Carey: Όταν βελτιωθεί η κατάσταση, θα είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε

Σχετικά άρθρα

Μετά και την σημερινή αναβολή του αγώνα στο Μπακού, πλέον μετράμε έξι αναβληθέντα GP (Μπαχρέιν, Βιετνάμ, Κίνα, Ολλανδία, Ισπανίας) και δύο ακυρωθέντα (Αυστραλία και Μονακό). Θεωρητικά, αυτό σημαίνει ότι ο πρώτος αγώνας της χρονιάς θα είναι το GP του Καναδά, στις 12-14 Ιουνίου, αλλά όπως όλα δείχνουν και αυτό το Grand Prix θα αναβληθεί. Ο Καναδάς έχει μέχρι σήμερα 2.035 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού, με 23 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους.

Εξαιτίας αυτής της κατάστασης, ο διευθύνων σύμβουλος της Formula 1, Chase Carey, έκανε μια νέα ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση του πρωταθλήματος της F1 για 2020, υπό το πρίσμα της επιδημίας του Covid-19. Αυτή αναφέρει χαρακτηριστικά:

Την περασμένη εβδομάδα, η Formula 1, οι δέκα ομάδες της F1 και η FIA συναντήθηκαν και ανέλαβαν ταχεία και αποφασιστική δράση ως μέρος της αρχικής μας αντίδρασης στην πανδημία του Cocid-19.

Ενώ επί του παρόντος κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το πότε θα βελτιωθεί η κατάσταση, θα βελτιωθεί και όταν το κάνει, θα είμαστε έτοιμοι να τρέξουμε και πάλι. Είμαστε όλοι αφοσιωμένοι στο να προσφέρουμε στους οπαδούς μας το πρωτάθλημα του 2020.

Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν σημαντικές πιθανότητες για πρόσθετες αναβολές στους προγραμματισμένους αγώνες μας, ωστόσο εμείς και οι συνεργάτες μας αναμένουμε ότι η σεζόν θα ξεκινήσει κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι, με ένα αναθεωρημένο ημερολόγιο μεταξύ 15-18 αγώνων.

Όπως ανακοινώθηκε προηγουμένως, θα χρησιμοποιήσουμε το καλοκαιρινό διάλειμμα, το οποίο έχει προωθηθεί για Μάρτιο/Απρίλιο, για να πραγματοποιηθούν αγώνες κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου θερινής διακοπής, ενώ προβλέπουμε ότι η λήξη της σεζόν θα ξεπεράσει τον αρχικό προγραμματισμό, που ήταν για τις 27-29 Νοεμβρίου, με την ακολουθία και το χρονοδιάγραμμα των αγώνων να διαφέρουν σημαντικά από το αρχικό καλεντάρι του 2020.

Δεν είμαστε σε θέση να σας δώσουμε ένα πιο συγκεκριμένο καλεντάρι, λόγω της ρευστότητας της τρέχουσας κατάστασης, αλλά αναμένουμε τον επόμενο μήνα να αποκτήσουμε σαφέστερες γνώσεις σχετικά με την κατάσταση σε κάθε χώρα που πραγματοποιείται αγώνας, καθώς και για τα θέματα που σχετίζονται με τα ταξίδια στις χώρες αυτές.

Με την ανακοίνωση της FIA και την κατ ‘αρχήν συμφωνία για το πάγωμα των τεχνικών κανονισμών καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021, η F1 προτίθεται τώρα να αγωνιστεί για την περίοδο που κανονικά προβλέπεται για τις θερινές διακοπές και να αναπληρώσει τους χαμένους αγώνες από το πρώτο μέρος του τρέχοντος έτους.

Αυτή η ευελιξία προσφέρει την ευκαιρία να εξελιχθεί το άθλημα, να πειραματιστεί και να δοκιμάσει νέα πράγματα. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει πρωτοβουλίες όπως η επέκταση της πλατφόρμας eSports, η ανάπτυξη πιο πρωτοποριακού περιεχομένου, όπως το Drive to Survive του Netflix, καθώς και άλλους δημιουργικούς τρόπους για την προώθηση συνεχούς αξίας στους χορηγούς του αθλήματος, στους τηλεοπτικούς συνεργάτες, στους promoters, στις ομάδες και τους οπαδούς – το οικοσύστημα του φανταστικού μας αθλήματος.

Μεταξύ της Formula 1, των ομάδων και της FIA, οι οποίοι συνεργάζονται με τους βασικούς μας ενδιαφερόμενους, σχεδιάζουμε και δεσμευόμαστε πλήρως να επιστρέψουμε στην πίστα όσο το δυνατόν συντομότερα για την έναρξη της σεζόν 2020. Θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε συμβουλές από αξιωματούχους και εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας, καθώς η πρώτη προτεραιότητά μας εξακολουθεί να είναι η ασφάλεια και η υγεία των οπαδών μας, των ανθρώπων που επισκέπτονται τις πίστες και εκείνων που ανήκουν στην οικογένεια της Formula 1.

Είμαστε σίγουροι ότι όλοι θα το ξεπεράσουμε αυτό και θα δούμε καλύτερες μέρες, και όταν το κάνουμε, θα διασφαλίσουμε ότι όλοι όσοι επενδύουν σε αυτό το άθλημα σε κάθε επίπεδο θα ανταμείβονται.

Τις καλύτερες ευχές μου,

Chase

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα