Πόσα άλογα έχασε αυτό το Ford Mustang SVO μετά από 34 χρόνια;

Σχετικά άρθρα

Την δεκαετία του 1980 η Ford έβγαλε στην αγορά την Mustang SVO, μια ειδική έκδοση της Mustang που μπορεί να είχε το παρουσιαστικό της V8 Mustang GT, αλλά κάτω από το μακρύ καπό της έκρυβε έναν τετρακύλινδρο 2,3-λίτρων turbo κινητήρα απόδοσης αρχικά 175 ίππων, ενώ το 1986, ο κινητήρας δυνάμωσε στα 200 άλογα και στα 325 Nm ροπής.

34 χρόνια μετά ένα τέτοιο Mustang SVO ανέβηκε στο δυναμόμετρο προκειμένου να δούμε πόσα άλογα έχει χάσει ο κινητήρας μετά από σχεδόν τρισίμισι δεκαετίες ζωής και όπως θα δεις, αυτός εξακολουθεί να είναι αρκετά δυνατός.

Το δυναμόμετρο έδειξε 170,39 άλογα και 339 Nm ροπής στους τροχούς και αν υπολογίσει κανείς πως υπάρχουν απώλειες περίπου 15% μεταξύ της ιπποδύναμης στον στρόφαλο και στους τροχούς, τότε καταλαβαίνεις πως το αυτοκίνητο αποδίδει πολύ περισσότερη ροπή απ’όση διαφήμιζε η Ford τότε, αφού με γρήγορους υπολογισμούς ο κινητήρας σήμερα παράγει 196 άλογα και σχεδόν 390 Nm ροπής.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το Ford Mustang το best-seller σπορ αυτοκίνητο του κόσμου

Για περισσότερα από 10 χρόνια το Ford Mustang παραμένει το best seller σπορ αυτοκίνητο παγκοσμίως. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν η χώρα που το μοντέλο...

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...
Autoblog.gr