Η ομάδα της Williams Formula 1 εξασφάλισε δάνειο μέσω εταιρείας που ανήκει στον πατέρα του Καναδού οδηγού της, Nicholas Latifi, ως μέρος της αναχρηματοδότησης των εταιρικών της δανείων. Το δάνειο, το οποίο ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα, ήταν από τη Latrus Racing Corp., του Michael Latifi.

Ίσως θυμάσαι ότι πριν ακριβώς δύο χρόνια, ο Michael Latifi επένδυσε £200 εκατομμύρια (€229 εκατομμύρια) στην McLaren, αγοράζοντας περίπου το 10% των μετοχών της βρετανικής εταιρίας. Η επένδυση στην McLaren έγινε μέσω της εταιρείας Nidala Ltd, που εδρεύει στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, μια επένδυση που τότε είχε παρουσιαστεί ως καθαρά εμπορική συμφωνία.

Η συμφωνία αναχρηματοδότησης της Williams διατηρεί τον μακροχρόνιο τραπεζικό εταίρο της, την HSBC. Παρότι δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση, το δάνειο εκτιμάται ότι είναι κοντά στα 50 εκατομμύρια λίρες. Αυτό θα μπορούσε να είναι το πρώτο βήμα μιας πλήρους εξαγοράς της ομάδας, η οποία σημείωσε απώλειες 20,9 εκατομμυρίων λιρών και 77,8 εκατομμύρια λίρες έσοδα το τελευταίο εξάμηνο.

Το δάνειο με την Latrus Racing περιλαμβάνει υποθήκη των περιουσιακών στοιχείων της βρετανικής ομάδας, όπως τις εκτάσεις της, τα κτήρια της, το εργοστάσιο της, και το μηχανολογικό της εξοπλισμό. Επίσης ως ασφάλεια περιλαμβάνεται η “κληρονομιά της Williams”, με τη μορφή 100+ μονοθεσίων της Williams F1, που καλύπτουν πλήρως της 42χρονη ιστορία της ομάδας.

Η επικεφαλής διευθύντρια της ομάδας Claire Williams, κόρη του Frank, δήλωσε σχετικά:

Μετά την πώληση της Williams Advanced Engineering (WAE) στα τέλη του 2019, ξεκινήσαμε μια διαδικασία αναχρηματοδότησης. Τώρα ολοκληρώσαμε την αναχρηματοδότηση μας με μια κοινοπραξία δανειστών, η οποία έγινε σε εμπορική βάση. Το πακέτο δανείων μας παρέχει τους πόρους που πρέπει για να προχωρήσουμε.

Η Latrus Racing, η οποία ιδρύθηκε από τον Michael Latifi το 2012, συμμετέχει στις αγωνιστικές δραστηριότητες του γιου του, Nicholas Latifi, με τον Latifi senior να είναι ήδη χορηγός της Williams, μέσω της καναδικής εταιρείας τροφίμων του, τη Sofina.