Montezemolo: O Schumacher ήθελε πάση θυσία τον Vettel στην Ferrari, πριν πάει στη Red Bull

Σχετικά άρθρα

Sebastian Vettel και Ferrari. Ένας γάμος που έγινε επίσημος στα τέλη του 2014, όταν ο Γερμανός, μετά από 4 τίτλους με την Red Bull και ένα δύσκολο 2014, επέλεξε να μετακομίσει στο Maranello. Αλλά αυτός ο “γάμος” θα μπορούσε να είχε γίνει αρκετά χρόνια νωρίτερα, όπως επεσήμανε ο πρώην πρόεδρος της ιταλική ομάδας, Luca di Montezemolo, ο οποίος αποκάλυψε μια ενδιαφέρον ιστορία του Michael Schumacher και του Vettel.

Πιο συγκεκριμένα, σε πρόσφατη συνέντευξη του σε ιταλικό μέσο, ο di Montezemolo, αποκάλυψε πως ο Michael Schumacher ήθελε η Scuderia να αποκτήσει με κάθε κόστος τον Sebastian Vettel, όσο αυτός ήταν ακόμα στην Toro Rosso. Αυτό σημαίνει ότι μιλάμε για το 2008, τότε που ο Vettel έδειξε τα διαπιστευτήριά του, κερδίζοντας σε έναν χαοτικό αγώνα στη Monza υπό καταρρακτώδη βροχή, με τα χρώματα της “μικρής” Toro Rosso.

Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του di Montezemolo, ο οποίος είπε:

Ο Vettel ήταν ένας οδηγός που ο Schumacher ήθελε στη Ferrari πάση θυσία, μετά την Toro Rosso και πριν πάει στη Red Bull. Αλλά θεωρήσαμε ότι ήταν πολύ ανώριμος και προτιμήσαμε τον Fernando Alonso. Πέρα από κάποια ζητήματα με τον χαρακτήρα του, έκανε φοβερά πράγματα και έχασε δύο πρωταθλήματα στον τελευταίο αγώνα, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε τους αγώνες του στην Monza και στο Silverstone. Ο Vettel νιώθει συνεχώς πίεση, χρειάζεται να έχει στήριξη, αλλά είναι πολύ δυνατός. Έχει κάνει λάθη, αλλά γιατί ήταν τολμηρός, και για μένα στην F1, πρέπει να τολμάς.

Τι θα γινόταν αν η Ferrari άκουγε τον Schumacher και υπέγραφε τότε με τον έτερο Γερμανό; Δεν θα μάθουμε ποτέ. Πάντως να θυμίσω ότι το 2009, ο Vettel πήγε στην Red Bull, με την οποία κατέκτησε 4 πρωταθλήματα οδηγών, στα 6 χρόνια που έτρεξε με αυτή.

Συνεχίζοντας, ο di Montezemolo είπε ότι η Ferrari έχει αλλάξει, και με τον Charles Leclerc έδειξε ότι άρχισε να εμπιστεύεται το νέο αίμα. Ο Μονεγάσκος απέδειξε τη θαρραλέα κίνηση της ιταλικής ομάδας, καθώς στη μόλις δεύτερη του σεζόν στην F1 έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις, κερδίζοντας σε μερικούς αγώνες τον πιο έμπειρο Vettel. Ο di Montezemolo θεωρεί ότι η Ferrari πρέπει να είναι προσεκτική με αυτή τη συνεργασία, λέγοντας:

Ο Leclerc; Έχει μεγάλη πίεση και ελπίζουμε ότι δεν θα τον καταβάλει. Μπορεί η Ferrari να ζήσει μαζί του και με τον Vettel; Πρέπει κάποιος να τους εξηγήσει ότι οδηγούν για τη Ferrari, όχι για τον εαυτό τους, όπως έκανα εγώ με τον Barrichello.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέο Opel Grandland

Στις αρχές του μήνα η Opel αποκάλυψε το νέο Frontera και σήμερα η γερμανική εταιρία μας δείχνει τη νέα γενιά του Grandland, που τοποθετείται...