Η Audi, η Renault και η Hyundai έχουν ξεκινήσει την λειτουργία ορισμένων εργοστασίων τους στην Ευρώπη, που είχαν κλείσει λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα περίπου 100 υπάλληλοι της Audi στο εργοστάσιό της στο Gyor της Ουγγαρίας, έχουν ξεκινήσει ξανά να κατασκευάζουν κινητήρες από τις αρχές της εβδομάδας, ενώ μια δεύτερη γραμμή παραγωγής θα επαναλειτουργήσει μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με την Audi, η “εταιρία κάνει τα πάντα προκειμένου να προστατεύσει την υγεία των εργαζομένων της”, ενώ εκτιμά πως στο συγκεκριμένο εργοστάσιο της Ουγγαρίας, θα ξεκινήσει ξανά την κατασκευή αυτοκινήτων μέχρι τα τέλη της επόμενης εβδομάδας.

Η Renault από την μεριά της ανακοίνωσε πως έχει ξεκινήσει εκ νέου, μέρος της παραγωγής στο εργοστάσιό της στη Πορτογαλία, ενώ από τις 21 Απριλίου θα επαναλειτουργήσει το εργοστάσιό της στη Ρουμανία.

Η Hyundai ανακοίνωσε πως το εργοστάσιό της στο Nosovice της Τσεχίας επαναλειτουργεί με τις δύο από τις τρεις βάρδιες, ενώ επαναλειτουργεί και το εργοστάσιο της Continental στη Τσεχία.

Σύμφωνα με αναλυτές, η μείωση της παραγωγής αυτοκινήτων σε ολόκληρη την Ευρώπη, θα μπορούσε να οδηγήσει στην απώλεια 3 εκατ. οχημάτων φέτος και άνω των 60 δισ. ευρώ σε απώλειες εσόδων.