Ο Toto Wolff αγόρασε μετοχές της Aston Martin

Σχετικά άρθρα

Μια παροιμία λέει “Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά” και παρότι ο Toto Wolff στις αρχές του μήνα είχε δηλώσει πως δεν θα επενδύσει στην Aston Martin, τελικά ο Αυστριακός προχώρησε στην αγορά του 4,77% των μετοχών της Aston Martin. Ωστόσο μετά τους υπολογισμούς για την προσαρμογή του ποσοστού, οι μετοχές που εξαγόρασε ο Wollff θα αντιπροσωπεύουν το 0,95% της Aston Martin από την επόμενη εβδομάδα.

O Toto Wolff που δηλώνει πως “παραμένει πλήρως αφοσιωμένος στον τρέχοντα ρόλο του στην Mercedes”, είναι στενός φίλος με τον Lawrence Stroll, ο οποίος έχει εξαγοράσει το 25% των μετοχών της Aston Martin και εδώ και μήνες υπάρχουν δημοσιεύματα που θέλουν τον Toto Wolff να πηγαίνει στην Aston Martin. Ο Wolff έχει επανειλημμένως αρνηθεί πως θα αναλάβει κάποιον επίσημο ρόλο στην Aston Martin, με φήμες να τον θέλουν να γίνεται ο επόμενος CEO της.

Η αγορά των μετοχών της Aston Martin από τον Wolff μπορεί σε κάποιος να φαίνεται ως “περίεργη”, λαμβάνοντας υπόψη τον ρόλο του στην Mercedes, αλλά και το γεγονός πως κατέχει το 30% του μετοχικού κεφαλαίου της αγωνιστικής ομάδας της Mercedes-AMG F1.

Η Aston Martin είναι σήμερα κύριος χορηγός της Red Bull Racing, αλλά η Daimler είναι μακροπρόθεσμος μέτοχος στην Aston Martin, αφού από το 2013 κατέχει το 5% της Aston Martin, οπότε δεν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων, προς το παρόν, με την συνεργασία Aston Martin και Red Bull Racing να ολοκληρώνεται στο τέλος του έτους, μιας και από του χρόνου η Racing Point θα μετονομαστεί σε Aston Martin.

Ένας εκπρόσωπος της Mercedes είπε:

Η επένδυση του Wolff αντιπροσωπεύει το 0,95% των μετοχών της Aston Martin. Είναι μια οικονομική επένδυση και η εταιρική σχέση και ο ρόλος του Toto με τη Mercedes δεν επηρεάζονται από τη συγκεκριμένη αγορά.

Ο Wolff βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Mercedes σχετικά με την παράταση της σύμβασής του, που λήγει στο τέλος του έτους, προκειμένου να παραμείνει σε αυτή.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...