Πριν ακριβώς δύο χρόνια, ο Γερμανικός βελτιωτικός οίκος Lightweight παρουσίασε ένα ιδιαίτερο project, που συνδυάζει τη BMW 2 Series Convertible και τη M2. Το αποτέλεσμα ονομάζεται Hillary και για να αποδείξει η Lightweight πόσο καλό είναι το πακέτο που ετοίμασε, πήγε πρόσφατα στην πίστα του Sachsenring.

Εκεί κατάφερε να γράψει χρόνο 1:34.16, όταν η νέα BMW M2 CS σταματά τα χρονόμετρα στο 1:34.98. Και αυτό παρά τα 100 επιπλέον κιλά της Hillary από το μηχανισμό αναδίπλωσης και τα κομμάτια της οροφής σε σχέση με την M2 CS.

Κάτω από το καπό της M2 Convertible της Lightweight υπάρχει ο 3,0-λιτρος biturbo εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας (N55) της “απλής” M2, o οποίος έχει βελτιωθεί και αποδίδει 422 άλογα με 600 Nm ροπής. Αυτός συνδυάζεται με το 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, προερχόμενο από την M4 GTS, με τους άξονες και το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης να είναι της M2.

Συνεχίζοντας, η Lightweight έχει τοποθετήσει εξάτμιση τιτανίου, με το αυτοκίνητο να πατάει στα Clubsport coilover αμορτισέρ της Bilstein. Το αυτοκίνητο διαθέτει τα εργοστασιακά φρένα, αλλάζοντας τα τακάκια της Endless, ενώ οι ρυθμίσεις του ABS είναι από την M4 GTS. Φοράει ζάντες 20 ιντσών εμπρός και 21 πίσω, με τα ελαστικά να είναι Michelin Pilot Sport 4.

Τέλος, η M2 Convertible της Lightweight διαθέτει carbon καπό, εμπρός splitter, μάσκα, διαχύτη και πίσω αεροτομή. Ομοίως στο εσωτερικό, υπάρχουν carbon λεπτομέρειες, με τα καθίσματα να είναι επενδυμένα με μαύρο δέρμα. Ο οίκος αναφέρει ότι η M2 Convertible είναι ένα one-off project και το κόστος του αυτοκινήτου το 2018 ήταν €75.000.