Ενώ κάποτε οι οδηγοί έπρεπε να φωνάζουν για να ακούγονται στις υψηλές ταχύτητες, οι καμπίνες των σύγχρονων αυτοκινήτων κάλλιστα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν σήμερα ως “οάσεις ηρεμίας” όπου ακόμα και οι χαμηλόφωνες συζητήσεις και η χαμηλής έντασης μουσική ακούγονται καθαρά.

Η Ford μέτρησε τα ντεσιμπέλ στις καμπίνες έξι αυτοκινήτων της, από το Ford Anglia του 1966 μέχρι και το νέο Kuga, με το κάθε αυτοκίνητο να κινείται με 50 χλμ/ώρα με 3η σχέση στο κιβώτιο, με τα αποτελέσματα να έχουν ως εξής:

Μοντέλο Μέγιστα decibels dB(A)
1966 Ford Anglia 89,4
1970 Ford Cortina 80,9
1977 Ford Granada 82,5
1982 Ford Cortina 78,5
2000 Ford Mondeo 77,3
2020 Ford Kuga Plug-In Hybrid 69,3

Για το νέο Kuga, η Ford μελέτησε ενδελεχώς κάθε τι που παράγει θόρυβο – από την ανάρτηση μέχρι τις τσιμούχες των θυρών – στοχεύοντας σε ένα πιο αθόρυβο περιβάλλον για τους επιβάτες. Καθιστώντας διάτρητα τα δερμάτινα καθίσματα του Kuga Vignale, η Ford μείωσε τη συνολική επιφάνεια των επίπεδων επιφανειών στο εσωτερικό της καμπίνας, ώστε οι θόρυβοι να απορροφώνται αντί να ανακλώνται. Αεροδυναμικά βελτιωμένες ποδιές προστίθενται κάτω από το αμάξωμα, ώστε να εμποδίζουν την είσοδο θορύβων από το δρόμο και τον αέρα στην καμπίνα.

Οι μηχανικοί της Ford αφιέρωσαν δύο χρόνια στη δοκιμή 70 και πλέον διαφορετικών ελαστικών σε ποικίλες επιφάνειες – από λεία άσφαλτο μέχρι τραχύ τσιμέντο και καλντερίμι – σε υγρές και στεγνές συνθήκες και σε διάφορες ταχύτητες, προκειμένου να πετύχουν την ιδανική ισορροπία ανάμεσα στην ελαχιστοποίηση του θορύβου και τη διατήρηση ενός υψηλού επιπέδου άνεσης και πρόσφυσης.

Παράλληλα, οι δίοδοι και τα “κανάλια” πίσω από τα εξωτερικά πάνελ του νέου Kuga, τα οποία επιτρέπουν στην κρυφή καλωδίωση καθώς και σε άλλα εξαρτήματα να περνούν από τη μία περιοχή στην άλλη, είναι μικρότερα και στενότερα, ώστε να περιορίζεται η ροή αέρα μέσα στο αμάξωμα.