Η Volkswagen ανακοίνωσε πως σήμερα επαναλειτούργησε το μεγαλύτερο εργοστάσιό της στη Γερμανία, αυτό του Wolfsburg. Περίπου 8.000 εργαζόμενοι της γερμανικής εταιρίας έδωσαν το παρόν σήμερα στα πόστα τους, κατασκευάζοντας από το πρωί το νέο Golf, με την παραγωγή των Tiguan, Touran και Seat Tarraco να ξεκινά από την Τετάρτη.

Όλοι οι εργαζόμενοι τηρούν τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας, όπως θερμομέτρηση, χρήση μασκών και γαντιών, κρατούν απόσταση 1,5 μέτρου ο ένας από τον άλλον, ενώ αλλάζουν τις φόρμες στο σπίτι τους. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, η VW απολυμαίνει τα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι υπάλληλοι της.

1

Η παραγωγή του εργοστασίου της Volkswagen θα κλιμακωθεί σταδιακά. Αυτήν την εβδομάδα η Volkswagen θα κατασκευάσει περίπου 1.400 αυτοκίνητα, ενώ την επόμενη εβδομάδα το νούμερο αυτό θα αυξηθεί στις 6.000 μονάδες, νούμερο που αντιστοιχεί στο 40% της παραγωγικής δυνατότητας του συγκεκριμένου εργοστασίου.

Η Volkswagen αναφέρει πως περίπου το 70% των αντιπροσωπειών της στη Γερμανία έχουν ανοίξει από την προηγούμενη εβδομάδα.