Πέρυσι το καλοκαίρι η Acura παρουσίασε το Type S concept το οποίο μας έδειχνε το πως θα μοιάζει η νέα γενιά του TLX. Το sedan είναι ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα ιαπωνικά μοντέλα για την αγορά της Αμερικής, καθώς αυτό θα επαναφέρει και την έκδοση Type S. Τα αποκαλυπτήρια του μοντέλο αναμένεται να γίνουν μέσα στο καλοκαίρι, ώστε να κυκλοφορήσει στην Αμερική στις αρχές του 2021.

Σήμερα διέρρευσαν μερικές φωτογραφίες από το ευρωπαϊκό γραφείου διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, που μας δείχνουν την έκδοση παραγωγής του μοντέλου. Από αυτές διακρίνεται η ομοιότητα μεταξύ πρωτοτύπου και έκδοσης παραγωγής, με το εμπρός μέρος να φέρει σπορ σχεδιασμό, με μεγάλους αεραγωγούς και μακρύ καπό.

Παρ ‘όλα αυτά, φαίνεται να διατηρεί μια κομψή σιλουέτα και αναλογίες, με το νέο TLX να φέρει στον πίσω προφυλακτήρα δυο εσοχές, που πιθανότατα μαρτυρούν τις διπλές απολήξεις της Type S έκδοσης. Μιλώντας για την τελευταία, θα εξοπλίζεται με έναν νέο V6 turbo εξακύλινδρο κινητήρα απόδοσης άνω των 300 ίππων.

Ο κινητήρας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από μοντέλα της Acura και θα συνδυάζεται με το σύστημα τετρακίνησης SH-AWD (Super Handling All-Wheel Drive), με το TLX Type S να φορά και μεγαλύτερα φρένα.

Το TLX θα προσφέρεται επίσης με έναν 2,0-λιτρο τετρακύλινδρο turbo κινητήρα που σήμερα τον συναντάμε στο Honda Accord και θα συνδυάζεται με ένα 10-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με την κίνηση να στέλνεται είτε στους πίσω, είτε σε όλους τους τροχούς, με το σύστημα τετρακίνησης να βρίσκεται στον πρόσθετο εξοπλισμό.