Σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται τρεις πηγές κοντά στη γαλλική εταιρεία, η Renault βγάζει στο σφυρί ένα από τα ιστορικά κτήρια της, στο προάστιο του Παρισιού, Boulogne-Billancourt. Το συγκεκριμένο κτήριο θεωρείται η γενέτειρα της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας και βρίσκεται στο παλιό τμήμα της περιοχής.

1

Μια από τις πηγές αναφέρει για το πενταώροφο κτίριο, το οποίο σήμερα στεγάζει τα συνδικάτα, το αρχείο και αθλητικές εγκαταστάσεις:

Ο στόχος είναι να πουλήσουμε το κτίριο, αν είναι δυνατόν φέτος. Η διαχείριση του τμήματος ακινήτων εργάζεται επί του παρόντος πάνω σε αυτό.

Εκτός αυτού, η γαλλική εταιρία ίσως καθυστερήσει τα σχέδια της για την αναβάθμιση και επέκταση του Technocentre, που βρίσκεται στο Guyancourt, λίγο έξω από το Παρίσι και το οποίο είναι το μεγαλύτερο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της Renault.

2

Η αναβάθμιση του Technocentre περιλαμβάνει τον επανασχεδιασμό 12.000 σταθμών εργασίας σε επτά κτίρια, με εκτιμώμενο κόστος αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. H Renault έχει ξεκινήσει την κατασκευή ενός νέου κτίριο και την επέκταση χώρων στάθμευσης, με την εταιρία να εξετάζει τώρα το υπόλοιπο project, το οποίο αρχικά προβλεπόταν να λειτουργήσει μέχρι το 2022, με μια από τις πηγές να τονίζει:

Το project δεν έχει σταματήσει, αλλά έχει τεθεί σε παύση.