Το 2017 ο Ολλανδός συλλέκτης Floris de Raadt ήθελε να μετατρέψει το Tesla Model S P85 του σε Shooting Brake, και έτσι ζήτησε από τον σχεδιαστή αυτοκινήτων Niels van Roij να του παρουσιάσει ένα σχέδιο. Όταν αυτό ολοκληρώθηκε ο Ολλανδός coachbuilder, RemetzCar, κατασκεύασε το αυτοκίνητο, έχοντας σκοπό να το βγάλει σε περιορισμένη παραγωγή.

Αρχικά, οι εμπλεκόμενοι ήθελαν το αυτοκίνητο να κυκλοφορήσει σε μόλις 20 μονάδες στη παραγωγή, και όποιος ενδιαφερόταν να πληρώνει το ποσό των 70.000 ευρώ και να περιμένει 10 εβδομάδες για να το παραλάβει. Τελικά, όμως, το κόστος της μετατροπής ήταν αρκετά υψηλότερο, και το project περιορίστηκε σε μόλις ένα αυτοκίνητο.

Πρόκειται για αυτό που βλέπεις στις φωτογραφίες, το οποίο πλέον έχει βγει προς πώληση, με την Ολλανδική αντιπροσωπεία JB Classic Cars να του έχει ορίσει τιμή €224.522, μαζί με φόρους. Αν, όμως, ενδιαφέρεται κάποιος εκτός Ευρώπης, απαλλάσσεται από τον φόρο, και έτσι η τιμή του αυτοκινήτου πέφτει στα €185.555.

Για το 0-100 χλμ/ώρα το Tesla Model S Shooting Brake είναι σε θέση να τα κάνει σε 2,9 δευτερόλεπτα, με την πόρτα του πορτμπαγκάζ, το πίσω μέρος της οροφής και την δομή της πίσω κολόνας να είναι κατασκευασμένα από carbon. Αυτό μεταφράζεται σε 12 λιγότερα κιλά σε σχέση με ένα σεντάν Tesla Model S.