Το Mulholland Legend 480 είναι ένα αγνό βρετανικό V8 sportscar

Σχετικά άρθρα

Μπορεί ακούγοντας το όνομα Mulholland, να σου έρχεται στο μυαλό το διάσημο πέρασμα στο Los Angeles ή στην ομώνυμη ταινία του David Lynch, αλλά ο όμιλος Mulholland είναι μια εταιρία τεχνολογίας και μηχανολογίας και προμηθεύτρια αγωνιστικών ομάδων στο WRC και στη Formula 1.

Ο όμιλος δραστηριοποιείται σε τρεις κλάδους: στην ανάπτυξη τεχνολογιών, στην εξέλιξη και κατασκευή συνθετικών υλικών και στην κατασκευή αυτοκινήτων περιορισμένης παραγωγής. Ο τελευταίος κλάδος είναι η πρόσφατη προσθήκη στην εταιρία με έδρα το Derby της Αγγλίας, με την Mulholland να ανακοινώνει ότι θέλει να περάσει στην παραγωγή ένα V8 sportscar, που θα θεωρείται αντίπαλος του TVR Griffith.

Στόχος του φιλόδοξου αυτού project, το οποίο ονομάζεται Legend 480, είναι να βγάλει στην παραγωγή ένα “αγνό” και “βίαιο” sportscar, απόδοσης 487 ίππων, το οποίο θα διαθέτει ένα μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων. Όλα αυτά χωρίς καμία προσπάθεια για περιορισμό των ρύπων, μέσω κάποιου υβριδικού συστήματος.

Η κίνηση -φυσικά- θα μεταφέρεται στον πίσω άξονα, με την εταιρία να αναφέρει ότι το βάρος θα είναι σε χαμηλά επίπεδα, έτσι ώστε το αυτοκίνητο να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από τέσσερα δευτερόλεπτα, πιάνοντας τελική ταχύτητα άνω των 300 χλμ/ώρα.

Ο σχεδιασμός του Legend 480 φέρει την υπογραφή του Damian McTaggart, ο οποίος στο παρελθόν έχει εργαστεί και για την TVR, με τα αποκαλυπτήρια του μοντέλου να γίνονται μέσα στο τρέχον έτος.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Onvo: Η νέα μάρκα ηλεκτρικών της Nio, πρώτο μοντέλο “αντίπαλος” του Tesla Model Y

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nio, William Li, επιβεβαίωσε ότι η εταιρία του ετοιμάζει μια ένα υπο-μάρκα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία θα ονομάζεται Onvo...

Nio και CATL συνεργάζονται για μπαταρίες με μεγαλύτερο κύκλο ζωής

Η Nio ήρθε σε συμφωνία συνεργασίας με την CATL για την ανάπτυξη μπαταριών μεγαλύτερης διάρκειας ζωής, ως μέρος των προσπαθειών τους για να μειώσουν...

Η AC Cobra GT και σε coupe έκδοση

Η AC Cars έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη teaser φωτογραφία της Coupe έκδοση της AC Cobra GT. Όπως η Roadster έκδοση, έτσι και η...
Autoblog.gr