Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire δήλωσε πως η Renault θα μπορούσε να εξαφανιστεί εάν δεν λάβει πολύ σύντομα βοήθεια για να αντιμετωπίσει τον αντίκτυπο από την κρίση του κορωνοϊού, προσθέτοντας επίσης ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα χρειαστεί να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες.

Ο Le Maire δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 ότι το εργοστάσιο της Renault στη γαλλική πόλη Flins δεν πρέπει να κλείσει και ότι η εταιρία θα πρέπει να καταφέρει να διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας στη Γαλλία αλλά και να παραμείνει παράλληλα ανταγωνιστική.

Στο εργοστάσιο της Renault στο Flins, το οποίο λειτουργεί από το 1952, σήμερα απασχολεί 2.600 εργαζομένους που κατασκευάζουν τα Renault Zoe και Nissan Micra.

1Διάβασε επίσης

Η Renault κλείνει 4 εργοστάσια της, ίσως καταργήσει το Alpine A110 και 5 ακόμη μοντέλα

“Ναι υπάρχει κίνδυνος η Renault να εξαφανισθεί”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ, προσθέτοντας πως ο πρόεδρος της Renault Jean-Dominique Senard , εργάζεται σκληρά σε ένα νέο στρατηγικό πλαίσιο και ότι ο όμιλος έχει τη στήριξη της γαλλικής κυβέρνησης.

Ο Le Maire δήλωσε επίσης ότι δεν έχει ακόμα προσυπογράψει δάνειο ύψους 5 δισ. ευρώ για τη Renault και ότι αυτές οι συζητήσεις συνεχίζονται. Ο Le Maire συμπληρώνει πως η Renault θα μπορούσε να βγει πιο δυνατή από αυτή τη κρίση.