Γάλλος υπουργός Οικονομικών: Η Renault θα μπορούσε να εξαφανιστεί αν δεν λάβει σύντομα βοήθεια

Σχετικά άρθρα

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire δήλωσε πως η Renault θα μπορούσε να εξαφανιστεί εάν δεν λάβει πολύ σύντομα βοήθεια για να αντιμετωπίσει τον αντίκτυπο από την κρίση του κορωνοϊού, προσθέτοντας επίσης ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα χρειαστεί να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες.

Ο Le Maire δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 ότι το εργοστάσιο της Renault στη γαλλική πόλη Flins δεν πρέπει να κλείσει και ότι η εταιρία θα πρέπει να καταφέρει να διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας στη Γαλλία αλλά και να παραμείνει παράλληλα ανταγωνιστική.

Στο εργοστάσιο της Renault στο Flins, το οποίο λειτουργεί από το 1952, σήμερα απασχολεί 2.600 εργαζομένους που κατασκευάζουν τα Renault Zoe και Nissan Micra.

Διάβασε επίσης

Η Renault κλείνει 4 εργοστάσια της, ίσως καταργήσει το Alpine A110 και 5 ακόμη μοντέλα

“Ναι υπάρχει κίνδυνος η Renault να εξαφανισθεί”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ, προσθέτοντας πως ο πρόεδρος της Renault Jean-Dominique Senard , εργάζεται σκληρά σε ένα νέο στρατηγικό πλαίσιο και ότι ο όμιλος έχει τη στήριξη της γαλλικής κυβέρνησης.

Ο Le Maire δήλωσε επίσης ότι δεν έχει ακόμα προσυπογράψει δάνειο ύψους 5 δισ. ευρώ για τη Renault και ότι αυτές οι συζητήσεις συνεχίζονται. Ο Le Maire συμπληρώνει πως η Renault θα μπορούσε να βγει πιο δυνατή από αυτή τη κρίση.

ΠηγήReuters.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Renault πούλησε 99.132.100 μετοχές της στη Nissan, αξίας €358 εκατ.

Μετά την πρώτη πώληση μετοχών της Nissan στις 13 Δεκεμβρίου 2023, ο όμιλος της Renault ολοκλήρωσε σήμερα μια δεύτερη συναλλαγή, και πούλησε στη Nissan...

Στις 4 Απριλίου τα αποκαλυπτήρια του Renault Captur facelift

Έχουν περάσει 4,5 χρόνια από τη στιγμή που η Renault αποκάλυψε τη δεύτερη γενιά του Captur, με τη γαλλική εταιρία να ετοιμάζει το facelift...

Επίσημο: Κοινοπραξία Renault και Volvo για ηλεκτρικά βαν

Στα μέσα του περσινού καλοκαιριού, ο Όμιλος της Renault και ο αντίστοιχος της Geely ίδρυσαν κοινοπραξία για την ανάπτυξη υβριδικών και κινητήρων εσωτερικής καύσης. Επιπλέον,...
Autoblog.gr