Η Renault κλείνει 4 εργοστάσια της, ίσως καταργήσει το Alpine A110 και 5 ακόμη μοντέλα

Σχετικά άρθρα

Με την Renault να έχει ανακοινώσει πως θα προχωρήσει σε περικοπές 2 δισ. ευρώ μέσα στα επόμενα τρία χρόνια προκειμένου να μειώσει τα κόστη της, δημοσιεύματα θέλουν την γαλλική εταιρία να κλείνει 4 εργοστάσιά της, ανάμεσά τους και αυτό στη Διέππη, όπου κατασκευάζεται το Alpine A110.

Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στη κατάργηση του A110, μόλις τρία χρόνια μετά την έναρξη των πωλήσεων του. Το εργοστάσιο της Renault στη Διέππη απασχολεί περίπου 400 άτομα και είναι ένα από τα μικρότερα εργοστάσια της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi.

Τα άλλα τρία εργοστάσια που θα κλείσουν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι αυτό στο Flins, κοντά στο Παρίσι, το οποίο λειτουργεί από το 1952 και σήμερα απασχολεί 2.600 εργαζομένους που κατασκευάζουν τα Renault Zoe και Nissan Micra. Το εργοστάσιο αναμένεται να κλείνει το 2022, όταν και θα ολοκληρωθεί ο κύκλος ζωής του Zoe. Επίσης θα κλείσει το εργοστάσιο στο Choisy-le-Roy που απασχολεί περίπου 250 άτομα και παράγει ανταλλακτικά, αλλά και το εργοστάσιο στο Morbihan, όπου απασχολεί περίπου 400 υπαλλήλους και λειτουργεί ως χυτήριο.

Εκτός από το A110, τα άλλα 5 μοντέλα που θα καταργηθούν είναι τα Megane, Koleos, Espace, Scenic και Talisman. Η Renault θα ανακοινώσει το σχέδιο μείωσης κόστους στις 28 Μαΐου, την ίδια ημέρα που θα ανακοινωθεί και το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Nissan.

Η Renault, για να μειώσει το κόστος και να αυξήσει την κερδοφορία της, σχεδιάζει επίσης να προχωρήσει σε περισσότερες συνέργειες με τις Nissan και Mitsubishi, να πουλήσει ακίνητα και να κλείσει τις δραστηριότητες σε ζημιογόνες αγορές όπως η Κίνα.

Τέλος η Renault βρίσκεται κοντά στο να εξασφαλίσει κρατικό δάνειο ύψους 5 δισ. ευρώ, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις απώλειες που προκαλούνται από την πανδημία του κορωνοϊού.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...