Ο οίκος RM Sotheby’s έχει βγάλει σε διαδικτυακή δημοπρασία, η οποία λήγει στις 11 Ιουνίου, μια εντυπωσιακή Lancia 037 Stradale, με την εκτίμηση του να αναφέρει ότι το ιταλικό αυτοκίνητο θα πουληθεί σε μια τιμή μεταξύ 420.000 και 520.000 δολαρίων.

Η Lancia -με την 037- ήταν η τελευταία αυτοκινητοβιομηχανία που κέρδισε το πρωτάθλημα των κατασκευαστών του παγκοσμίου πρωταθλήματος rally με ένα πισωκίνητο μοντέλο, προτού τα τετρακίνητα Audi Quattro και Peugeot 205 T16 έρθουν και κατακτήσουν τα πάντα στο πέρασμα τους.

Μηχανικά, η “δρομίσια” 037 φορά τον 2,0-λιτρο υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο σε σειρά κινητήρα με διπλούς εκκεντροφόρους και σύστημα ψεκασμού καυσίμου της Bosch Kugelfisher. Αποδίδει 205 άλογα, τα οποία στέλνονται στον πίσω άξονα μέσω ενός πεντατάχυτου μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων.

Η ιταλική εταιρία κατασκεύασε μόλις 207 αυτοκίνητα -με τη βοήθεια της Abarth, έτσι ώστε να μπορέσει να πάρει ομολογκασιόν από τη FIA το αγωνιστικό της αυτοκίνητο, που θα έτρεχε στο παγκόσμιο.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι το 14ο που κατασκεύασε η Lancia, και όπως βλέπεις είναι βαμμένη σε κόκκινο χρώμα και διαθέτει μαύρο εσωτερικό, ενώ από το 1981 έχει διανύσει 19.879 χλμ.