Ας το δούμε λίγο αντικειμενικά. Η προηγούμενη γενιά της Σειράς 1 δεν είναι και ότι καλύτερο μας έχει δώσει στον σχεδιαστικό τομέα η Γερμανική εταιρία. Ακόμα και αυτούς που “δεν τους πειράζει”, σίγουρα δεν τους ενθουσιάζει. Από την άλλη, η M2 είναι τέλεια σε κάθε της εκατοστό και η βρετανική εταιρία BMW & Mini Group θέλησε να τα “παντρέψει”, δίνοντας μας μια σύγχρονη εκδοχή της Z3 M Coupe.

Έχοντας σαν βάση μια M140i, η παραπάνω εταιρία πήρε το καπό, τα φτερά και τους προφυλακτήρες από μια τρακαρισμένη M2 και με λίγη δουλίτσα στο “κόψε-ράψε” μας παρουσιάζει το αποτέλεσμα του “γάμου”. Μηχανικά, το αυτοκίνητο διαθέτει τον 3,0-λιτρο εξακύλινδρο TwinPower turbo κινητήρα (B58) της M140i, απόδοσης 340 ίππων στις 5.500-6.000 σ.α.λ., με 500 Nm ροπής από τις 1.520 μέχρι τις 4.500 σ.α.λ.

Σύμφωνα με τον Dave Campbell, που βρίσκεται πίσω από την υλοποίηση του project, ο κινητήρας θα αναβαθμιστεί ώστε να φτάσει την απόδοση της M2, με την κίνηση να μεταφέρεται στον πίσω άξονα μέσω ενός 8-τάχυτο αυτόματου κιβωτίου ταχυτύτων.