Και για τον λόγο αυτό, η τιμή της μετοχή της εκτοξεύτηκε. Πιο συγκεκριμένα, η Nikola Motors ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα ότι οι παραγγελίες για το ηλεκτρικό/υδρογονοκίνητο pickup της θα ανοίξουν στις 29 Ιουνίου. Η παρουσίαση της έκδοση παραγωγής του Badger, όπως το ονόμασε, θα γίνει στην ετήσια εκδήλωση Nikola World αργότερα φέτος, καθώς το λανσάρισμα του έχει ανακοινωθεί ότι θα γίνει τον Σεπτέμβριο του έτους.

Μετά την παραπάνω ανακοίνωση, η αξία της διπλασιάστηκε και στο κλείσιμο της χθεσινής ημέρας η κεφαλαιοποίηση της έφτασε τα 28,8 δισεκατομμύρια δολάρια, υψηλότερη από αυτή της Ford και υπερδιπλάσια αυτής της Fiat Chrysler Automobiles.

Το Badger είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό pickup, και με αυτό η εταιρία του Trevor Milton θέλει να τεθεί απέναντι στο Tesla Cybertruck, στο Rivian R1T, στο ηλεκτρικό pickup της Hummer, στο ηλεκτρικό Ford F-150 και σε άλλα ανάλογα που θα παρουσιαστούν στην αγορά της Αμερικής.

Το Nikola Badger θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις. Η πρώτη θα διαθέτει το κλασικό ηλεκτρικό setup, με την μπαταρία να του χαρίζει μια αυτονομία της τάξης των 300 μιλίων (483 χλμ.), ενώ η δεύτερη θα φέρει ένα προηγμένο σύστημα κυψελών καυσίμου υδρογόνου για την παραγωγή της ενέργειας, και μια μπαταρία για την αποθήκευση αυτής. Η αυτονομία σε αυτή την έκδοση ανακοινώνεται στα 600 μίλια (966 χλμ.), 300 μίλια από τη μπαταρία και 300 μίλια από τα 8 κιλά υδρογόνου που θα χωρούν οι δεξαμενές του.

Το μήκος του αγγίζει τα 5.890 χλστ., το πλάτος του τα 2.180 χλστ., και το ύψος του τα 1.870 χλστ., ενώ το πλάτος του χώρου φόρτωσης ανέρχεται σε 1.560 χλστ. Η απόδοση του συνόλου θα είναι 455 άλογα, με το peak της να εκτοξεύεται στα 906 άλογα, ενώ η ροπή του θα φτάνει τα 1.330 Nm. Για το 0-60 μίλια/ώρα (0-96 χλμ/ώρα) θα χρειάζεται μόλις 2,9 δευτ., με την χωρητικότητα της μπαταρία ιόντων-λιθίου να είναι 160 kWh, ενώ η ισχύς του συστήματος κυψελών καυσίμου υδρογόνου ανέρχεται σε 120 kW (161 άλογα).

Η εταιρία ανακοινώνει ότι θα μπορεί να λειτουργεί σε θερμοκρασίες έως -29 βαθμούς Κελσίου χωρίς απώλειες του συστήματος και χωρίς να επηρεάζεται η απόδοση της μπαταρίας. Η ικανότητα ρυμούλκησης του θα ξεπερνά τα 3.600 κιλά.