Όταν ο sir Alec Issigonis σχεδίαζε το αυθεντικό Mini Cooper είμαι σίγουρος ότι δεν θα του είχε περάσει ποτέ από το μυαλό ότι μια εταιρία 61 χρονιά μετά θα του τοποθετούσε έναν V6 κινητήρα, απόδοσης 500 ίππων.

Αυτό, όμως, έκανε η Gildred Racing, παρουσιάζοντας μας το Super Cooper, που αν θες ένα προσωπικό σχόλιο αποτελεί το τελειότερο sleeper. Η Καλιφορνέζικη εταιρία απογυμνώνει εντελώς το εσωτερικό του αυτοκινήτου και μόνο τα εμπρός καθίσματα τοποθετούνται ξανά στην θέση που είχαν αρχικά σχεδιαστεί να μπουν, τα οποία είναι bucket της Recaro.

Και αυτό γιατί στο χώρο των πίσω καθισμάτων υπάρχει πλέον ένας 3,2-λίτρων V6 κινητήρας, προερχόμενος από ένα Acura CL Type S των ’00s. Αυτός είναι τοποθετημένος εγκάρσια και κινεί τους πίσω τροχούς μέσω εξατάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου, με την Acura να ανακοινώνει ότι η απόδοση του ήταν 260 ίππους.

Για την Gildred Racing, όμως, αυτά δεν ήταν αρκετά, και τοποθετώντας έναν κομπρέσορα κάνει τον κινητήρα να αποδίδει 500 άλογα και 520 Nm ροπής!

Αυτό σημαίνει ότι η ιπποδύναμη του είναι κατά 466 άλογα μεγαλύτερη σε σχέση με το εργοστασιακό Mini 850 του 1974, οπότε οι αναβαθμίσεις του πλαισίου και της ανάρτησης ήταν υποχρεωτικές και εκτενείς. Επιπλέον, στον χώρο που άλλοτε βρισκόταν ο κινητήρας (μπροστά) έχει τοποθετηθεί το ρεζερβουάρ καυσίμου και το σύστημα ψύξης του κινητήρα, ενώ φυσικά υπάρχουν και μεγαλύτερα φρένα της Wilwood για να σταματούν εγκαίρως το μικρό τερατάκι.

Η Gildred Racing δεν αναφέρει νούμερα επιδόσεων, παρά μόνο αρκείται να δηλώσει ότι αυτά είναι εντυπωσιακά, καθώς το βάρος του αυτοκινήτου ανέρχεται σε 635 κιλά.

Στο εσωτερικό του Super Cooper έχει τοποθετηθεί ένα εντελώς νέο σαλόνι, καθώς στο κέντρο της κονσόλας υπάρχει ένα iPad 9,7 ιντσών, που δρα ως το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Για την ηχητική απόλαυση υπάρχουν ηχεία της Alpine, ενώ ακόμα συναντάμε start button, ηλεκτρικά παράθυρα και κλειδαριές, αλλά και αυτόματο κλιματισμό.

Το αυτοκίνητο που βλέπεις στις φωτογραφίες είναι το πρώτο από τα 10 συνολικά Super Cooper που θα κατασκευάσει η Gildred Racing, με την τιμή του ενός να αγγίζει τα 150.000 δολάρια (€131.900).