Η Tesla ήταν η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που προσέφερε over-the-air αναβαθμίσεις στα μοντέλα της και μέσω αυτών, μπορεί κάποιος να προσθέσει τόσο επιπλέον λειτουργίες, όσο και επιπλέον ιπποδύναμη στο αυτοκίνητό του.

Μια αναβάθμιση τις ιπποδύναμης με αυτόν τον τρόπο μπορεί να “χακαριστεί” και αυτό ακριβώς έκανε ο Guillaume Andre, ο ιδιοκτήτης μιας εταιρίες πώλησης και επισκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων από το Κεμπέκ του Καναδά.

Ο Andre και η ομάδα του ανακάλυψαν τη συγκεκριμένη αναβάθμιση τυχαία, αφού στόχος τους ήταν να μετατρέψουν ένα πισωκίνητο Model 3 σε τετρακίνητο, προσθέτοντας έναν ηλεκτροκινητήρα. Ωστόσο ανακάλυψαν πως μπορούν να προσθέσουν στο Model 3 τόσο το Acceleration Boost 50 που αυξάνει την ιπποδύναμη κατά 50 άλογα, ενώ μπορούσαν να μετατρέψουν το μοντέλο και στην Performance έκδοση.

Η Tesla προσφέρει το Acceleration Boost για περίπου 2.000 δολάρια, αλλά ο Andre το χρεώνει 1.100 δολάρια. Το μόνο που αρκεί για την εγκατάσταση του Acceleration Boost είναι η τοποθέτηση μια μικρής καλωδίωσης στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου.

Οι ιδιοκτήτες των Model 3 Dual Motor με 2.250 δολάρια μπορούν να αναβαθμίσουν το αυτοκίνητό τους σε Model 3 Performance, αλλά η εγκατάσταση της συγκεκριμένης αναβάθμισης απαιτεί να γίνει στις εγκαταστάσεις της εταιρίας.

Ο Andre υποστηρίζει πως η αναβάθμιση του Acceleration Boost είναι μη ανιχνεύσιμη μέσω των over-the-air αναβαθμίσεων και έτσι ο ιδιοκτήτης θα μπορεί να λαμβάνει κανονικά τα μελλοντικά updates της Tesla. Αν ποτέ χρειαστεί το αυτοκίνητο να πάει σε κάποιο συνεργείο της Tesla, τότε θα πρέπει να αφαιρεθεί η σχετική καλωδίωση.

Ωστόσο η αναβάθμιση στην Performance έκδοση απαιτεί την απενεργοποίηση των over-the-air αναβαθμίσεων.