9 Ιουλίου τα αποκαλυπτήρια του Ford Bronco

Σχετικά άρθρα

Ήταν Μάρτιος του 2015, όταν έγινε γνωστό ότι η Ford κατοχύρωσε το όνομα Bronco, με την αμερικάνικη εταιρία να αναφέρει τότε πως παρότι εκτιμά το όνομα και την ιστορία του μοντέλου, δεν υπήρχαν πλάνα για ένα νέο Bronco. Αυτό, όμως, διαψεύστηκε από την ίδια την εταιρία, όταν τον Ιανουάριο του 2017 ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα ότι θα βγάλει στην αγορά ένα νέο εκτός δρόμου μοντέλο, που θα είναι καλύτερο από το Jeep Wrangler.

Φτάνοντας στο 2020, η πανδημία του νέου κορωνοϊού (SARS-CoV-2) ανάγκασε την Ford να αναβάλει την παρουσίαση των Bronco και Bronco Sport, ενώ υποχρέωσε την εταιρία με το Μπλε Οβάλ να καθυστερήσει κατά δύο μήνες και την έναρξη παραγωγής του Bronco Sport.

Το νέο Bronco ήταν προγραμματισμένο να παρουσιαστεί στις 17 Μαρτίου, ώστε να κάνει το ντεμπούτο του στην έκθεση της Νέας Υόρκης, αλλά αυτή ακυρώθηκε. Επιπλέον, η έναρξη της κατασκευής του στο εργοστάσιο της Ford στη πόλη Hermosillo του Μεξικό είχε οριστεί για τις 13 Ιουλίου, αλλά λόγω της πανδημίας, το μοντέλο θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται από τις 7 Σεπτεμβρίου.

Σήμερα, η Ford έδωσε στη δημοσιότητα την παραπάνω teaser φωτογραφία, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι τα αποκαλυπτήρια του νέου Bronco θα γίνουν στις 9 Ιουλίου.

Το μοντέλο θα προσφέρεται σε δίπορτη και τετράπορτη έκδοση και αντλεί ρετρό στοιχεία από το Bronco πρώτης γενιάς, διαθέτοντας ορθογώνια μάσκα και στρόγγυλους προβολείς. Το νέο Bronco θα διαθέτει αφαιρούμενο hardtop και αφαιρούμενες πόρτες και βασίζεται σε ένα body-on-frame πλαίσιο.

Και ενώ περιμένουμε τα επίσημα αποκαλυπτήρια του, το ενδιαφέρον εστιάζεται στα μηχανικά σύνολα που θα φέρει κάτω από το καπό του το νέο Bronco. Παρότι ακόμα δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση από τη Ford, ο 2,3-λίτρων EcoBoost κινητήρας θεωρείται σίγουρος. Αυτός θα αποδίδει 270 άλογα και 310 Nm ροπής, και θα βρίσκεται στη βάση του μοντέλου.

Άλλος ένας κινητήρας που ακούγεται πολύ έντονα ότι θα διαθέτει το μοντέλο είναι ο 2,7-λίτρων EcoBoost V6 κινητήρας, προερχόμενος από το Fusion Sport και το F-150, απόδοσης 325 ίππων και 542 Nm ροπής. Επίσης στις σκέψεις της Μπλε Οβάλ εταιρίας βρίσκεται και μια υβριδική έκδοση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το Ford Mustang το best-seller σπορ αυτοκίνητο του κόσμου

Για περισσότερα από 10 χρόνια το Ford Mustang παραμένει το best seller σπορ αυτοκίνητο παγκοσμίως. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν η χώρα που το μοντέλο...

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...
Autoblog.gr