Αυξήθηκαν κατά 60% τα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων παγκοσμίως το 2019

Σχετικά άρθρα

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (IEA), ο αριθμός των προσβάσιμων στο κοινό σημείων φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα αυξήθηκε κατά 60% το 2019. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση τα τελευταία τρία χρόνια και ξεπέρασε τις πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Συγκεκριμένα σε όλο τον κόσμο έως τα τέλη του 2019 υπήρχαν 862.11 δημόσια σημεία αργής και ταχείας φόρτισης, με την Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, να λαμβάνει μερίδιο 60%. Οι ταχυφορτιστές αντιπροσώπευαν το 31% του συνόλου. Στην Ελλάδα υπάρχουν μόνο 14 ταχυφορτιστές, 13 στους αυτοκινητοδρόμους και ένας σε έναν σταθμό πάρκινγκ στη Ριζάρη.

Η αύξηση των σημείων φόρτισης, αντικατοπτρίζει τις προσπάθειες για την κατασκευή της απαραίτητης υποδομής πριν από την αναμενόμενη άνοδο των πωλήσεων EV, οι οποίες αντιπροσώπευαν μόλις το 1% του παγκόσμιου αποθέματος αυτοκινήτων πέρσι, σύμφωνα με τον IEA.

Ενώ η περισσότερη φόρτιση των EV πραγματοποιείται στο σπίτι ή στη δουλειά, η διάθεση των δημόσιων υποδομών είναι το κλειδί για να πείσει τους υποψήφιους αγοραστές ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να μείνουν στο δρόμο από μια άδεια μπαταρία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...