Η Citroen teasάρει το αμιγώς ηλεκτρικό C4

Σχετικά άρθρα

H Citroen μας έστειλε την προηγούμενη εβδομάδα την πρόσκληση για τα παγκόσμια αποκαλυπτήρια του νέου C4, τα οποία θα γίνουν στις 30 Ιουνίου στις 15:00 ώρα Ελλάδας και θα τα παρακολουθήσουμε μέσω διαδικτύου.

Σήμερα, όμως, η γαλλική εταιρία έδωσε την πρώτη teaser φωτογραφία του νέου μοντέλου, και πιο συγκεκριμένα της αμιγώς ηλεκτρικής του έκδοσης. Από αυτήν βλέπουμε τον σχεδιασμό του πίσω φωτιστικού σώματος, το οποίο διαθέτει αρκετές γωνίες και δείχνει φουτουριστικό. Σύμφωνα με την Citroen, με το C4 οραματίζεται πως θα είναι το κύριο αυτοκίνητο μιας οικογένειας μεσαίας τάξης, που χρειάζεται χώρο, άνεση και περιμετρική ορατότητα.

To νέο C4 θα αντικαταστήσει το C4 Cactus, το οποίο βρίσκεται στο τέλος του κύκλου ζωής του, καθώς παρουσιάστηκε την άνοιξη του 2014. Σύμφωνα με τον CEO της γαλλικής εταιρίας, Vincent Cobee, οι παραγγελίες του νέου μοντέλου θα ανοίξουν στο τέλος του τρέχοντος μηνός, αμέσως μετά την παρουσίαση του αυτοκινήτου.

Το νέο C4 είχε προγραμματιστεί να κάνει το ντεμπούτο του στην έκθεση του Παρισιού, αλλά αυτή ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας, με τον Cobee να αναφέρει ότι το εμπορικό λανσάρισμα του νέου μοντέλου θα γίνει τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο. Το νέο μοντέλο θα διατηρεί την ελαφρώς υπερυψωμένη σχεδίαση του C4 Cactus, και θα βασίζεται στην CMP πλατφόρμα των Peugeot 208/2008, και όχι στην EMP2 των 308/3008, διατηρώντας έτσι την απαραίτητη απόσταση από τα μοντέλα της γαλλικής εταιρίας.

Μηχανικά δεν αναμένονται εκπλήξεις, με τo αμιγώς ηλεκτροκίνητο σύνολο να είναι διαθέσιμο από το λανσάρισμα του μοντέλου. Αυτό θα αποδίδει 136 άλογα και ο ηλεκτροκινητήρας θα αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία 50 kWh, που θα του χαρίζει μια αυτονομία 300+ χλμ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Επίσημο: Mini Aceman

Η Mini παρουσίασε επίσημα το Aceman, το νέο της μικρό, αμιγώς ηλεκτρικό crossover που μοιράζεται μεγάλο μέρος των μηχανικών του μερών με το νέο...

Ανακαλούνται 7.458 Porsche Taycan λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Η Porsche προχωρά στην ανάκληση 7.458 Taycan, παραγωγής μεταξύ 2018 και 2024 εξαιτίας πιθανού προβλήματος στις μπαταρίες τους που θα μπορούσε να οδηγήσει σε...