Επίσημο: Ford Mustang Mach 1, με 480 άλογα

Σχετικά άρθρα

Μετά από ένα κενό 17 ετών, η Ford επαναφέρει στην γκάμα της Mustang την ονομασία Mach 1. Αυτή εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1969 και μετά η μπλε οβάλ εταιρία έβαλε στο συρτάρι την συγκεκριμένη έκδοση, για να ξαναβγεί το 2003 για μία ακόμα ειδική έκδοση Mustang που είχε retro στοιχεία και έναν ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα 4,6 λίτρων.

Σήμερα, η Ford παρουσιάζει επίσημα τη νέα Mach 1 έκδοσης της Mustang, η οποία αντικαθιστά την Mustang Bullitt. Η νέα Mustang Mach 1 βασίζεται στη Mustang GT, με την εταιρία να αναφέρει πως τιμά την κληρονομιά της, καθώς διαθέτει εντυπωσιακή εμφάνιση και εξαιρετικά δυναμικά χαρακτηριστικά.

Κάτω από το καπό υπάρχει 5,0-λίτρος V8 κινητήρας, απόδοσης 480 ίππων στις 7.000 σ.α.λ. και 570 Nm ροπή στις 4.600 σ.α.λ. Ο κινητήρας της Mach 1 φέρει στοιχεία από την Shelby GT350, όπως η πολλαπλή εισαγωγής, ο αντάπτορας του φίλτρου λαδιού και το ψυγείο λαδιού κινητήρα, αυξάνοντας την ικανότητα ψύξης του λαδιού του κινητήρα κατά 50%.

https://youtu.be/PEkrL0tY1Rk

Η κίνηση μεταφέρεται στον πίσω άξονα μέσω ενός 6-τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων της Tremec, το οποίο διαθέτει λειτουργία rev-matching. Αυτό φέρει το σύστημα ψύξης λαδιού της GT350, το συμπλέκτη διπλού δίσκου της Mustang GT και ένα κοντό λεβιέ ταχυτήτων. Εκτός αυτού, προαιρετικά υπάρχει το 10-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο SelectShift, με αναβαθμισμένο μετατροπέα ροπής και νέα κλιμάκωση ώστε να γίνεται άριστη χρήση της ροπής του κινητήρα.

Σχεδιαστικά η Mustang Mach 1 ξεχωρίζει από το μαύρο, με εισαγωγές αέρα καπό, τις μαύρες λωρίδες, την μαύρη αεροτομή και τις κόκκινες εξαπίστονες δαγκάνες της Brembo, με τη Ford να αναφέρει ότι είναι η πιο ικανή 5,0-λιτρη Mustang που έχει υπάρξει ποτέ.

Στο εσωτερικό υπάρχει μισό roll-cage και ειδικά διακοσμητικά, ενώ πατά σε νέες ζάντες 19 ιντσών, που “ντύνονται” με τα Pilot Sport Cup 2 ελαστικά της Michelin, διαστάσεων 305/30. Επίσης υπάρχει νέο αεροδυναμικό bodykit, που περιλαμβάνει εμπρός splitter, πλαϊνές ποδιές και μεγάλη πίσω αεροτομή που συνολικά αυξάνει την κάθετη 22% σε σχέση με την Mustang GT. Τέλος, υπάρχουν νέες απολήξεις εξατμίσεων, με την Ford να αναφέρει ότι η νέα περιορισμένης παραγωγής Mustang Mach 1 θα είναι διαθέσιμη σε όλο τον κόσμο από την άνοιξη του 2021.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...