Μια νέα start-up αυτοκινητοβιομηχανία έκανε την εμφάνιση της. Πρόκειται για την H2X, με έδρα τη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας, η οποία θέλει να προσφέρει μια σειρά μοντέλων με κινητήρες υδρογόνου μέχρι το 2025.

Η εταιρία ισχυρίζεται πως έχει αναπτύξει πολλά πρωτότυπα, ανάμεσά τους και ένα crossover 225 ίππων που το ονομάζει Snowy και διαθέτει μια κυψέλη υδρογόνου 60 kW, με το όχημα να μπορεί να φορτίσει και μέσω απλής οικιακής πρίζας.

Η H2X θα δανειστεί την πλατφόρμα που θα βασιστούν τα μοντέλα της από μια άλλη αυτοκινητοβιομηχναία με έδρα την Ασία, αλλά δεν την κατονομάζει. CEO της είναι ο Brendan Norman, ο οποίος στο παρελθόν έχει εργαστεί σε κορυφαίες θέσεις στη BMW, στο VW Group, στην Infiniti και στην Riversimple. Επικεφαλής σχεδιασμού της εταιρίας είναι ο Chris Reitz, ο οποίος έχει εργαστεί στο παρελθόν για τo Fiat Group, για την Volkswagen και την Nissan. CTO της εταιρίας είναι ο Peter Zienau που εργάστηκε ως επικεφαλής παγκόσμιων ηλεκτρικών προγραμμάτων της GM.

Στόχος της H2X είναι να δημιουργήσει 5.000 θέσεις εργασίας στην Αυστραλία μέχρι το 2025. Αν όλα πάνε σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι πρώτες δοκιμές του Snowy θα ξεκινήσουν από τον Νοέμβριο, ενώ η παραγωγή του θα ξεκινήσει τον Ιούλιο του 2021.