Στο σφυρί ένα σπάνιο Ford GT40 Roadster

Σχετικά άρθρα

Η Ford κατασκεύασε συνολικά 12 πρωτότυπα GT40, με τα 5 από αυτά να είναι roadster. Σήμερα διασώζονται μόλις τα δύο εξ’αυτών, με το συγκεκριμένο, το Ford GT Competition Prototype Roadster GT/109, να βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο Mecum μέσα στον Ιούλιο, όπου εκτιμάται πως θα πιάσει τιμή μεταξύ 7,5 και 10 εκατ. δολαρίων.

Το αυτοκίνητο συμμετείχε στον 24ωρο αγώνα του Le Mans το 1965, με τους Ford France, Maurice Trintignant και Guy Ligier να βρίσκονται πίσω από το τιμόνι του. Το αυτοκίνητο δεν κατάφερε να τερματίσει, αφού εγκατέλειψε μόλις στον 11ο γύρο, λόγω προβλημάτων στο κιβώτιο ταχυτήτων.

Έως το 1968 συμμετείχε σε διάφορους αγώνες και τότε αγοράστηκε από τον κασκαντέρ του Χόλιγουντ, Dean Jeffries, ο οποίος είχε και μια εταιρία βελτίωσης αυτοκινήτων. Το αυτοκίνητο έμεινε στην οικογένεια του Jeffries μέχρι το 2013 όταν αγοράστηκε από την Dana Mecum, η οποία ανέλαβε την αναπαλαίωση του.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

“Ταψίδεψε” με την Ford Mustang Mach-E

Η Ford παρουσιάζει μία μοναδική, γαλήνια εμπειρία οδήγησης σε ένα ονειρεμένο σκηνικό μέσα σε μία Mustang Mach-E και όλα αυτά σε μία νέα ταινία...