Η BMW δημοσίευσε ένα video στο οποίο μας δείχνει το πως εξελίσσει τη νέα M3, τόσο εντός του Nurburgring, όσο και στους δρόμους γύρω από αυτό. Το μοντέλο θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο μαζί με τη νέα M4 και αρχικά θα είναι διαθέσιμη η Pure, πισωκίνητη έκδοση.

Αυτή θα φορά τον S58 3,0-λιτρο twin-turbo εξακύλινδρο κινητήρα με σφυρηλατημένο στροφαλοφόρο άξονα, ενώ σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες αναβαθμίσεις, έχει βελτιωμένο όριο περιστροφής σε σχέση με τον S55, μιας και ο νέος κινητήρας μπορεί να στροφάρει έως τις 7.200 σ.α.λ.

Ο κινητήρας στην Pure έκδοση θα αποδίδει 480 άλογα και θα συνδυάζεται με 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Αργότερα θα είναι διαθέσιμες και δύο τετρακίνητες εκδόσεις, με την Competition έκδοση να αποδίδει 510 άλογα με 600 Nm ροπής. Οι τετρακίνητες εκδόσεις θα είναι διαθέσιμες μόνο με το 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων (M8HP75) της ZF.

Το xDrive σύστημα τετρακίνησης θα είναι μια τροποποιημένη έκδοση αυτού της M5, διαθέτοντας Drift mode, που θα επιτρέπει το μοντέλο να γίνεται πισωκίνητο. Αργότερα θα υπάρξουν δύο ακόμη εκδόσεις, η CS και η CSL.