Δες και άκου την Lamborghini SCV12 να “λυσσάει” μέσα στην Ίμολα

Σχετικά άρθρα

Η Lamborghini Squadra Corse έδωσε ένα ακόμη teaser video του SCV12, του νέου track-only hypercar, να κινείται γρήγορα μέσα στη πίστα της Ίμολα.

Το όχημα δεν πληροί τους κανονισμούς κάποιας κατηγορίας της FIA, γι’αυτό και ο 6,5-λιτρος V12 ατμοσφαιρικός κινητήρας θα είναι ο δυνατότερος που έχει βγει ποτέ, με την φημολογούμενη απόδοση του να ξεπερνά τα 830 άλογα. Η παραγωγή του αυτοκινήτου θα είναι περιορισμένη και θα γίνεται από την Squadra Corse, ενώ τον σχεδιασμό του ανέλαβε το Centro Stile Lamborghini.

Το νέο hypercar θα μπορεί να κινηθεί μόνο μέσα σε πίστες και είναι η δεύτερη δημιουργία της Lamborghini Squadra Corse, μετά την SC18 Alston που είχε παρουσιαστεί τον Νοέμβριο του 2018.

Το hypercar θα διαθέτει ένα καινοτόμο μπλοκέ διαφορικό που επιτρέπει στον οδηγό να ρυθμίζει δυναμικά την προφόρτιση του, προκειμένου να βελτιστοποιεί την οδηγική ικανότητα ανάλογα με την πίστα και τις συνθήκες της άσφαλτου.

Εμφανισιακά διαθέτει εισαγωγή αέρα στην οροφή, καπό με διπλές εισαγωγές αέρα, ενώ στο πίσω μέρος διακρίνεται μια μεγάλη αεροτομή και ένας τεράστιος διαχύτης. Η παραγωγή του θα περιοριστεί σε μερικές μονάδες και θα χρησιμοποιεί το carbon monocoque σασί της Aventador.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...