Η Lamborghini Squadra Corse έδωσε ένα ακόμη teaser video του SCV12, του νέου track-only hypercar, να κινείται γρήγορα μέσα στη πίστα της Ίμολα.

Το όχημα δεν πληροί τους κανονισμούς κάποιας κατηγορίας της FIA, γι’αυτό και ο 6,5-λιτρος V12 ατμοσφαιρικός κινητήρας θα είναι ο δυνατότερος που έχει βγει ποτέ, με την φημολογούμενη απόδοση του να ξεπερνά τα 830 άλογα. Η παραγωγή του αυτοκινήτου θα είναι περιορισμένη και θα γίνεται από την Squadra Corse, ενώ τον σχεδιασμό του ανέλαβε το Centro Stile Lamborghini.

Το νέο hypercar θα μπορεί να κινηθεί μόνο μέσα σε πίστες και είναι η δεύτερη δημιουργία της Lamborghini Squadra Corse, μετά την SC18 Alston που είχε παρουσιαστεί τον Νοέμβριο του 2018.

Το hypercar θα διαθέτει ένα καινοτόμο μπλοκέ διαφορικό που επιτρέπει στον οδηγό να ρυθμίζει δυναμικά την προφόρτιση του, προκειμένου να βελτιστοποιεί την οδηγική ικανότητα ανάλογα με την πίστα και τις συνθήκες της άσφαλτου.

Εμφανισιακά διαθέτει εισαγωγή αέρα στην οροφή, καπό με διπλές εισαγωγές αέρα, ενώ στο πίσω μέρος διακρίνεται μια μεγάλη αεροτομή και ένας τεράστιος διαχύτης. Η παραγωγή του θα περιοριστεί σε μερικές μονάδες και θα χρησιμοποιεί το carbon monocoque σασί της Aventador.