Στις 15 Ιουλίου, η Nissan θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της, καθώς θα παρουσιάσει μια έκδοση προ-παραγωγής του Ariya. Γι’αυτό, πριν λίγα λεπτά η ιαπωνική εταιρία έδωσε στη δημοσιότητα το παρακάτω teaser video, όπου βλέπουμε το νέο ηλεκτρικό της crossover της Nissan σε σκίτσα.

Το μοντέλο αποτελεί την έκδοση παραγωγής του concept που είδαμε στην περσινή έκθεση του Τόκιο, με την παραγωγή του αυτοκινήτου να γίνεται στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Tochigi της Ιαπωνίας. Σχεδιαστικά φαίνεται ότι οι διαφορές με το πρωτότυπο είναι ελάχιστες, με το αποτέλεσμα να δείχνει αρκετά φουτουριστικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μήκος του μοντέλου θα φτάνει τα 4,6 μέτρα, το πλάτος τα 1,92 μέτρα και το ύψος τα 1,63 μέτρα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν διαρρεύσει πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου, εκτός του ότι θα κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε περίπου 5 δευτερόλεπτα, με την αυτονομία του να ανέρχεται σε περίπου 480 χλμ.

Το Ariya αποτελεί παγκόσμιο προϊόν για τη Nissan και θα κυκλοφορήσει πρώτα στην Ιαπωνία, για να ακολουθήσουν η Αμερική και η Ευρώπη το δεύτερο μισό του 2021.