Ο Elon Musk έγραψε στο Twitter πως η Tesla κατασκευάζει “φορητούς εκτυπωτές μορίων, μικροεργοστάσια RNA” για την CureVac, μια φαρμακευτική εταιρεία που βρίσκεται στη διαδικασία ανάπτυξης ενός εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού.

Η γερμανική φαρμακευτική εταιρεία έχει δηλώσει ότι σχεδιάζει φορητές, αυτοματοποιημένες μονάδες παραγωγής mRNA, τις οποίες αποκαλεί εκτυπωτές και ο Musk τις χαρακτήρισε ως “μικροεργοστάσια RNA”.

Σχεδιάζονται με στόχο να αποσταλούν σε απομονωμένες περιοχές, όπου θα μπορούν να παράγουν το υποψήφιο εμβόλιο της εταιρείας και άλλες θεραπείες που βασίζονται στο mRNA, αναλόγως με τη συνταγή που δίνεται στο μηχάνημα.

Η CureVac κατασκευάζει επίσης ένα νέο εργοστάσιο που θα δεκαπλασιάσει την ικανότητα παραγωγής της, ώστε να φτάσει τα δισεκατομμύρια δόσεις.

Τα “μικροεργοστάσια RNA” θα κατασκευαστούν στις εγκαταστάσεις της Tesla Grohmann Automation στη Γερμανία, με την CureVac να συνεργάζεται με την Tesla Grohmann για την ανάπτυξη της τεχνολογίας φορητών εκτυπωτών.

Η CureVac, που εδρεύει στο Tuebingen της Γερμανίας και υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, είναι πρωτοπόρος της λεγόμενης “προσέγγισης mRNA”, την οποία ακολουθεί επίσης η BioNTech, η Pfizer, καθώς και η Moderna.