Η BMW ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επεκτείνει τις εγκαταστάσεις της στο εργοστάσιο του Dingolfing, το οποίο υπεύθυνο για την κατασκευή ηλεκτροκινητήρων (και όχι μόνο), ώστε να επιταχύνει τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση.

4

Στο Dingolfing είναι η μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής οχημάτων και επιμέρους εξαρτημάτων του BMW Group στην Ευρώπη και σήμερα η εταιρία εγκαινίασε τις εγκαταστάσεις του Competence Center. Εκεί θα κατασκευάζονται οι ηλεκτρικές μονάδες κίνησης (e-Drive), οι οποίες θα τοποθετηθούν στα επερχόμενα plug-in υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα της BMW και Mini. Επιπλέον, το εν λόγω εργοστάσιο θα κατασκευάζει μπαταρίες υψηλής τάσης σε συνολικά οκτώ γραμμές παραγωγής, συν τέσσερις ακόμα που θα προστεθούν μέσα στα επόμενα χρόνια.

3

Ο CEO της BMW, Oliver Zipse, δήλωσε χαρακτηριστικά:

Έως το 2022, μόνο στο Dingolfing θα είμαστε σε θέση να παράγουμε ηλεκτρικές μονάδες κίνησης για περισσότερα από μισό εκατομμύριο ηλεκτροκίνητα οχήματα ετησίως. Ταυτόχρονα, θα παράγουμε ένα μείγμα οχημάτων που θα είναι πλήρως ηλεκτρικά, plug-in υβριδικά καθώς και αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης στην ίδια γραμμή παραγωγής, ώστε να προσφέρουμε στους πελάτες τη δυνατότητα να επιλέξουν αυτοί τη λύση που προτιμούν.

2

Μέσα στα επόμενα χρόνια, το εργοστάσιο στο Dingolfing θα έχει μεγαλώσει κατά 10 φορές σε σχέση με το αρχικό μέγεθός του, και από 8.000 τ.μ. που ήταν το 2015 αυτό θα φτάσει τα 80.000 τ.μ. Ως επακόλουθο, θα αυξηθεί και ο αριθμός των εργαζομένων, καθώς το πρώτο εξάμηνο του 2020 το εργατικό δυναμικό αυξήθηκε από 600 σε 1.000, ενώ θα προστεθούν επιπλέον 2.000 άτομα.

Στόχος της BMW είναι μέσα στο 2021 το 25% των πωλήσεων της να αφορά αυτοκίνητα που εξοπλίζονται με ηλεκτροκινητήρες, για να φτάσει το 33% το 2025 και το 50% το 2030.