Διέρρευσε το ηλεκτρικό Audi Q4 Sportback e-tron concept

Σχετικά άρθρα

Αύριο, 7 Ιουλίου, στις 20:15 ώρα Ελλάδας, η Audi θα παρουσιάσει το Q4 Sportback e-tron concept και αυτές είναι οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες του πρωτοτύπου, που μόλις διέρρευσαν.

Το συγκεκριμένο πρωτότυπο αποτελεί την coupe έκδοση του ηλεκτρικού compact πεντάθυρου SUV, που έδειξε η γερμανική εταιρία στην έκθεση της Γενεύης του 2019.

Το Q4 e-tron concept που είδαμε πριν ενάμιση χρόνο έχει μήκος 4,59 μέτρων, πλάτος 1,9 μέτρων, ύψος 1,61 μέτρου, με το μεταξόνιο να αγγίζει τα 2,77 μέτρα, και λογικά παρόμοιες διαστάσεις θα φέρει και το Q4 Sportback e-tron concept. Εμφανισιακά στο εμπρός μέρος δεν υπάρχουν αισθητές διαφορές, καθώς αυτές εντοπίζονται στην έντονη κλίση του τελειώματος της οροφής, προσδίδοντας στο μοντέλο την απαραίτητη sport αισθητική.

https://youtu.be/94WRlnd-yZ4

Μηχανικά δεν αναμένονται αλλαγές, με το Q4 Sportback e-tron concept να βασίζεται στην πλατφόρμα MEB και κίνηση να παίρνει από δύο ηλεκτροκινητήρες, απόδοσης 306 ίππων. Τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει σε 6,3 δευτερόλεπτα και θα έχει τελική ταχύτητα 180 χλμ/ώρα. Οι ηλεκτροκινητήρες αντλούν ενέργεια από μια μπαταρία 82 kWh που καταλαμβάνει σχεδόν όλο το χώρο που υπάρχει στο δάπεδο μεταξύ των δύο αξόνων.

Η αυτονομία του θα ανέρχεται στα 450 χιλιόμετρα, με την φόρτιση της μπαταρίας να γίνεται με ισχύ έως και 125 kW, με αποτέλεσμα η επαναφόρτισή της έως το 80% της χωρητικότητάς της να επιτυγχάνεται μέσα σε 30 πρώτα λεπτά της ώρας.

https://youtu.be/8u_IzEckwR0

Το μοντέλο θα χρησιμοποιεί κυρίως τον πίσω ηλεκτροκινητήρα των 204 ίππων και των 310 Nm ροπής και όταν είναι απαραίτητο, χρησιμοποιεί τον μπροστινό ηλεκτροκινητήρα των 102 ίππων και 150 Nm ροπής, μετατρέποντας το αυτοκίνητο σε τετρακίνητο.

https://youtu.be/8EV3cT3g9SA

Διάβασε ακόμα

Σε Γερμανία και Κίνα η παραγωγή του ηλεκτρικού Audi Q4 e-tron

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...
Autoblog.gr