Στις αρχές του χρόνου η Toyota ανακοίνωσε ότι βγάζει στην παραγωγή ανταλλακτικά για την Supra 3ης και 4ης γενιάς. Αυτή η κίνηση προφανώς είχε πολλές θετικές αντιδράσεις, και η ιαπωνική εταιρεία κάνει τώρα το επόμενο βήμα ανακοινώνοντας ότι θα βγάλει στην αγορά ανταλλακτικά και για το θρυλικό 2000GT.

1

Αυτά θα είναι διαθέσιμα παγκοσμίως από την 1η Αύγουστο, με την Toyota να κατασκευάζει από το 1967 έως το 1970 μόλις 351 αυτοκίνητα του 2000GT. Πιο συγκεκριμένα, η ιαπωνική εταιρία θα προσφέρει γρανάζια των σχέσεων του κιβωτίου, το “δαχτυλίδι” του κιβωτίου, συγχρονιζέ, φλάντζες κεφαλής, κιτ στεγανοποίησης του κάρτερ λαδιού, ρουλεμάν, κλπ. Επιπλέον, θα διατίθεται ένα κιτ για την ανακατασκευή του διαφορικού του αυτοκινήτου.

2

Δεδομένης της σπανιότητας του 2000GT, τα νέα ανταλλακτικά θα είναι διαθέσιμα μόνο σε πραγματικούς ιδιοκτήτες του αυτοκινήτου, καθώς η εταιρία θέλει να αποτρέψει τη μεταπώληση τους από κερδοσκόπους, με πολύ αυξημένες τιμές.

Το 2000GT αποτελεί το διασημότερο σπορ coupe μοντέλο της Toyota και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό στην έκθεση του Τόκιο το 1965, ενώ η παραγωγή του ξεκίνησε μερικά χρόνια αργότερα από την Yamaha.

3

Είναι ένα από τα σημαντικότερα και σπανιότερα αυτοκίνητα της Toyota, και η Yamaha ήταν αυτή που έβαλε το χεράκι της και στην βελτίωση του ατμοσφαιρικού, 2.0-λιτρου, εξακύλινδρου εν σειρά κινητήρα που κινεί το 2000GT και αποδίδει 150 ίππους, ικανούς για να χαρίσουν καλές επιδόσεις το βάρους 1.120 κιλών αμάξωμα.