Αύριο Τετάρτη, 15 Ιουλίου, στις 8:00 (ώρα Ελλάδος), η Nissan θα αποκαλύψει το νέο Ariya, αλλά μόλις διέρρευσαν οι πρώτες φωτογραφίες του αμιγώς ηλεκτρικού SUV της ιαπωνικής εταιρίας. Το αυτοκίνητο τοποθετείται μεταξύ του Qashqai και του X-Trail και αποτελεί την έκδοση παραγωγής του concept που είδαμε στην περσινή έκθεση του Τόκιο.

Η παραγωγή του αυτοκινήτου θα γίνεται στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Tochigi της Ιαπωνίας και σχεδιαστικά οι διαφορές με το πρωτότυπο είναι ελάχιστες, με το αποτέλεσμα να δείχνει αρκετά φουτουριστικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μήκος του μοντέλου θα φτάνει τα 4,6 μέτρα, το πλάτος τα 1,92 μέτρα και το ύψος τα 1,63 μέτρα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν διαρρεύσει πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου, εκτός του ότι θα κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε περίπου 5 δευτερόλεπτα, με την αυτονομία του να ανέρχεται σε περίπου 480 χλμ.

Το Ariya αποτελεί παγκόσμιο προϊόν για τη Nissan και θα κυκλοφορήσει πρώτα στην Ιαπωνία, για να ακολουθήσουν η Αμερική και η Ευρώπη το δεύτερο μισό του 2021.