Τον Μάιο του 2019 η LG Chem, ο γίγαντας παραγωγής μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα, προχώρησε σε μήνυση κατά της SK Innovation, κατηγορώντας την για κλοπή εμπορικών μυστικών.

Η μήνυση κατατέθηκε στην Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ (ITC), με την LG Chem να κατηγορεί την SK Innovation πως πρώην υπάλληλοί της, που πλέον εργάζονται για την SK Innovation, έχουν κλέψει εμπορικά μυστικά και τα έδωσαν σε αυτή, με την LG Chem να ζητά από την ITC να παγώσει τις εισαγωγές μπαταριών ιόντων λιθίου και τεχνολογιών υποδομής της SK Innovation που παραβιάζουν τα εμπορικά μυστικά της LG Chem στις ΗΠΑ.

1

Τώρα η Volkswagen και η Ford αναφέρουν πως η νομική διαμάχη ανάμεσα στους δύο κατασκευαστές μπαταριών της Νότιας Κορέας θα μπορούσε να προκαλέσει την διακοπή της προμήθειας νέων μπαταριών σε αυτές και έτσι ζήτησαν από την Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών να επιτρέψει στην SK Innovation να κατασκευάσει μπαταρίες στα εργοστάσια της στη Georgia των ΗΠΑ, προκειμένου αυτές να χρησιμοποιηθούν τόσο στο ηλεκτρικό Ford F-150, όσο και σε άλλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της VW και της Ford.

Η SK Innovation κατασκευάζει τις μπαταρίες της στη Νότια Κορέα και στην Ουγγαρία, ενώ το 2022 θα ξεκινήσει την κατασκευή τους και στις ΗΠΑ, τόσο στο εργοστάσιο μπαταριών που ετοιμάζει στη Georgia, κόστους 1,7 δισ. δολαρίων που θα τροφοδοτεί με μπαταρίες το εργοστάσιο της Volkswagen στο Τενεσί, όσο και με ένα ακόμη, ξανά στη Georgia, το οποίο θα κατασκευάζει μεταξύ άλλων, τις μπαταρίες του ηλεκτρικού Ford F-150.