Η Fiat Chrysler Automobiles και η Waymo ανακοίνωσαν σήμερα πως επεκτείνουν τη συνεργασία τους, που ξεκίνησε το 2016 στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης, με την Waymo να συνεργάζεται αποκλειστικά με την FCA για την εξέλιξη ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων (LCV) με δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης, ενώ η FCA επέλεξε την Waymo ως τον αποκλειστικό της στρατηγικό συνεργάτη για την εφαρμογή τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4 για το σύνολο των μοντέλων της.

Σε πρώτη φάση οι δύο εταιρείες στοχεύουν στην ενσωμάτωση του συστήματος αυτόνομης οδήγησης Waymo Driver στο Ram ProMaster, ένα μοντέλο που βασίζεται στο Fiat Ducato. Αυτή η συνεργασία θα επιτρέψει στις FCA και Waymo να αναλύσουν τις ανάγκες της αγοράς και να καθορίσουν τις διαδικασίες με τις οποίες θα εφαρμοστεί η αυτόνομη οδήγηση στα LCV.

Ο Mike Manley, CEO της FCA. δήλωσε:

Η συνεργασία μας με την Waymo που συμπληρώνει 4 χρόνια ζωής μπαίνει σε μια νέα εποχή. Με την εφαρμογή του συστήματος αυτόνομης οδήγησης Waymo Driver στο Pacifica αποτελέσαμε τη μοναδική σύμπραξη που ανέπτυξε αυτοκίνητα με αυτόνομη οδήγηση στους δημόσιους δρόμους. Τώρα ενισχύουμε τη συνεργασία μας και ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των πελατών επαγγελματικών αυτοκινήτων, αναπτύσσοντας LCV αυτόνομης οδήγησης, ξεκινώντας με το Ram ProMaster.

H συμφωνία με τη Waymo για την ανάπτυξη συστημάτων αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4 για όλη τη γκάμα της FCA, ενισχύει το ρυθμό με τον οποίο εξελίσσουμε ασφαλείς και βιώσιμες λύσεις αυτοκίνησης που θα καθορίσουν την αυτοκινητοβιομηχανία τις επόμενες δεκαετίες.

Ο John Krafcik, CEO της Waymo είπε:

Η FCA ήταν ο πρώτος κατασκευαστής που συνεργάστηκε μαζί μας και έχουμε διανύσει μακρύ δρόμο μαζί. Το Chrysler Pacifica ήταν το πρώτο μοντέλο του Waymo One fleet, το οποίο χρησιμοποιεί το Waymo Drive και σήμερα αποτελεί το πιο ασφαλές και αξιόπιστο όχημα αυτόνομης οδήγησης στον κόσμο. Τώρα επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με την FCA, με το Waymo Driver να αποτελεί την αποκλειστική τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4 του ομίλου. Μαζί θα εφαρμόσουμε το Waymo Driver σε όλα τα μοντέλα της FCA, ανακαλύπτοντας νέα σύνορα για τα αυτόνομα επαγγελματικά και τα επιβατικά αυτοκίνητα.