Η Hyundai ανακοίνωσε πως έχει δημιουργήσει ένα προηγμένο σύστημα κλιματισμού που βελτιώνει την ποιότητα του αέρα στο εσωτερικό της καμπίνας. Το συγκεκριμένο σύστημα κλιματισμού θα προσφέρεται σε όλα τα μοντέλα των Hyundai, Kia και Genesis παγκοσμίως και διαθέτει τρεις νέες τεχνολογίες, τις After-Blow, Multi-Air Mode και Fine Dust Indicator.

Το After-Blow ενεργοποιείται μετά το σβήσιμο του κινητήρα για να στεγνώνει τον εξατμιστή και τους αεραγωγούς, έτσι ώστε να καταστείλει την ανάπτυξη μούχλας που θα έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία άσχημης μυρωδιάς.

Το σύστημα κλιματισμού επιτρέπει αυτόματα την εισροή εξωτερικού αέρα κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας για να αποτρέψει την παραμονή υγρασίας. Χρησιμοποιεί έναν έξυπνο αισθητήρα (IBS) για την παρακολούθηση της μπαταρίας και απενεργοποιεί τη λειτουργία όταν η μπαταρία βρίσκεται σε χαμηλή στάθμη, προλαμβάνοντας την όποια ανησυχία σχετικά με την αποφόρτιση της μπαταρίας. Απενεργοποιείται επίσης όταν το σύστημα κλιματισμού δεν χρησιμοποιείται για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα ή όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι χαμηλή.

Το Multi-Air Mode διαχέει τον αέρα μέσω πρόσθετων αεραγωγών, έτσι ώστε η πιαστεί η επιθυμητή θερμοκρασία γρηγορότερα στη καμπίνα, χωρίς ο αέρας να “χτυπά” τους επιβάτες, δημιουργώντας έτσι μια πιο ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Το Fine Dust Indicator είναι μια λειτουργία που μετρά το επίπεδο ρύπανσης από εξαιρετικά λεπτά σωματίδια (PM 2.5) μέσα στο αυτοκίνητο. Αν το επίπεδο είναι μεγαλύτερο από το ανώτατο όριο, τότε το σύστημα καθαρίζει τον αέρα, αλλάζοντας αυτόματα την ταχύτητα του αέρα, ενώ ταυτόχρονα ενεργοποιεί την λειτουργία ανακυκλοφορίας αέρα και τον κλιματισμό για τη μείωση της υγρασίας. Στη περίπτωση που η ποιότητα του αέρα εξακολουθεί να μην είναι εντός των ορίων, τότε ο ιδιοκτήτης θα ειδοποιείται για να προχωρήσει στην αλλαγή των φίλτρων του συστήματος κλιματισμού και να καθαρίζει τις επενδύσεις των καθισμάτων και τα πατάκια.