Toto Wolff: Δεν φταίμε εμείς που η Formula 1 είναι βαρετή

Σχετικά άρθρα

Ο επικεφαλής της Mercedes F1, Toto Wolff, σε δηλώσεις του είπε πως δεν ευθύνεται η ομάδα του πως η Formula 1 είναι σήμερα βαρετή, λέγοντας πως:

Η κυριαρχία μιας ομάδας είναι πάντα λίγο “περίεργη” για το άθλημα. Τώρα είμαστε εμείς. Πριν από χρόνια ήταν η Red Bull και πριν από αυτήν η Ferrari. Αλλά δεν εξαρτάται από εμάς ως ομάδα να το αλλάξουμε αυτό. Μας αρέσει να αγωνιζόμαστε ενάντια στους σπουδαίους αντιπάλους μας όπως η Ferrari και η Red Bull. Μας αρέσει επίσης να βλέπουμε ομάδες όπως οι Racing Point, η McLaren και η Renault να μάχονται για τις μπροστινές θέσεις του grid.

Εμείς δεν θεωρούμε δεδομένη την κυριαρχία μας. Δεν είναι για εμάς μια βόλτα στο πάρκο οι αγώνες. Εξελισσόμαστε συνεχώς και θεωρώ πως το φετινό μονοθέσιο είναι το καλύτερο μονοθέσιο που έχουν κατασκευάσει ποτέ.

Δεν θα ήθελα τίποτα περισσότερο από έναν ισχυρό ανταγωνισμό με άγνωστο αποτέλεσμα σε κάθε GP, από το FP1 μέχρι τον αγώνα. Έχουμε έναν βασικό στόχο, να τερματίζουμε κάθε Σαββατοκύριακο εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητές μας και να κερδίζουμε βαθμούς που θα μας βοηθήσουν να κατακτήσουμε τα πρωταθλήματα. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο.

Η Mercedes έχει καταφέρει να κερδίσει τους τρεις πρώτους αγώνες της σεζόν και να κυριαρχήσει στις κατατακτήριες του Βρετανικού GP. Ο Wolff πρόσθεσε:

Δεν έχουμε ποτέ κατά νου πως είμαστε οι κυρίαρχοι. Αν το πιστέψουμε αυτό, τότε θα κάνουμε λάθος. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Όταν αρχίζεις να θεωρείς τα πράγματα δεδομένα τότε η ομάδα θα αρχίσει να διαλύεται.

Οι αντίπαλοί μας εξελίσσονται συνεχώς, αλλά δεν φταίει η Mercedes που κάνει μεγαλύτερα βήματα εξέλιξης, ώστε να θεωρηθεί υπεύθυνη για την προβλεψιμότητα του πρωταθλήματος.
Κάνουμε μονίμως αυτοκριτική και αμφισβητούμε τον εαυτό μας. Αυτό μας ωθεί προς τα εμπρός. Η κυριαρχία της Mercedes είναι η αιτία που δεν έχουμε πολλούς νέους φίλους. Γι’αυτό και δεχόμαστε “επιθέσεις” από παντού και όλα αμφισβητούνται. Αυτός είναι ένας άλλος αγώνας που πρέπει να δώσουμε, αλλά νομίζω πως θα προτιμούσατε να έχετε αυτό, παρά να έχετε ανθρώπους που θα σας συμπονούν.

Ο Daniel Ricciardo της Renault είπε ότι η Mercedes έχει όλα όσα χρειάζεται για να γίνει η πιο ολοκληρωμένη ομάδα στην F1, διατηρώντας τη σωστή νοοτροπία. Ο Αυστραλός συμπλήρωσε πως παρότι ανταγωνίζεται την Mercedes, δεν μπορεί παρά να θαυμάσει την δουλειά που κάνει η γερμανική ομάδα.

Τους βγάζω το καπέλο. Προσπαθούν να εξελίσσονται συνεχώς. Όταν είδα το DAS στις χειμερινές δοκιμές είπα πως παρά το γεγονός πως είναι η πιο ολοκληρωμένη ομάδα, δουλεύουν συνεχώς προς το καλύτερο. Δεν είναι ποτέ ικανοποιημένοι. Είναι αξιοθαύμαστο. Δεν μπορείς να είσαι πικρόχολος. Κάνουν υπέροχη δουλειά.

Είναι απογοητευτικό για τους ανταγωνιστές της, αλλά ελπίζω πραγματικά πως όλες οι ομάδες να σκάψουν λίγο βαθύτερα για να βρουν απαντήσεις που θα τις κάνουν περισσότερο ανταγωνιστικές.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

30 χρόνια χωρίς ε-Senna

30 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την "μαύρη" Πρωτομαγιά του 1994. Τότε που οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν 2.17 μ.μ και στην πίστα της Ίμολα...