Τον περασμένο Ιανουάριο στην δημοπρασία του οίκου δημοπρασιών Barrett-Jackson στο Scottsdale, πουλήθηκε το one-off Lexus LC500 Convertible Inspiration Series, έναντι του ποσού των 2 εκατ. δολαρίων και σήμερα το αυτοκίνητο παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Τα χρήματα από την πώληση διατέθηκαν σε δύο φιλανθρωπικά ιδρύματα, το Boys & Girls Clubs of America και το Bob Woodruff. Ο αγοραστής ονομάζεται Kent Stevinson και είναι ο ιδιοκτήτης της αντιπροσωπείας Stevinson Lexus στην πόλη Lakewood στο Colorado.

Ο ιδιοκτήτης, εκτός του αυτοκινήτου, θα λάβει το πακέτο οδήγησης Lexus Performance Driving Experience με τον πρεσβευτή της εταιρίας Scott Pruett, μια διαμονή 3 διανυκτερεύσεων για δύο στο Pebble Beach Resort, ένα παιχνίδι γκολφ για δύο στο γήπεδο γκολφ του Pebble Beach και πολλά άλλα. Εάν αυτό δεν είναι αρκετό, η ιαπωνική εταιρεία έδωσε μαζί με το αυτοκίνητο ένα σετ αποσκευών Zero Halliburton, που ταιριάζει στα χρώματα του LC.

Το μοναδικό LC Inspiration Series Launch Exclusive 1 of 1, το οποίο αναγράφεται στα carbon μαρσπιέ, έχει αριθμό πλαισίου VIN 100001, και όπως καταλαβαίνεις βασίζεται στα περιορισμένης παραγωγής Inspiration μοντέλα, όντας βαμμένο στο μοναδικό μπλε (Structural Blue) χρώμα με Liquid Platinum λεπτομέρειες στους καθρέφτες και στα φωτιστικά σώματα.

Πατάει σε μοναδικές σφυρήλατες ζάντες 21 ιντσών, βαμμένες σε γκρι (Liquid Graphite) χρώμα, που “κρύβουν” τα φρένα υψηλής απόδοσης με μπλε δαγκάνες. Η σκληρή αναδιπλούμενη οροφή κρύβεται πίσω από τα πίσω καθίσματα.

Για να ανοίξει χρειάζεται περίπου 15 δευτ., ενώ για το κλείσιμο της, ο χρόνος που απαιτείται είναι 1 δευτ. επιπλέον, με την διαδικασία να πραγματοποιείται ακόμη και με ταχύτητες έως 50 χλμ/ώρα.

Μηχανικά, το LC Convertible κινείται με τον 5,0-λιτρο ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα απόδοσης 478 ίππων στις 7.100 σ.α.λ. και 539 Nm ροπής στις 4.800 σ.α.λ.