Η Lucid Motors έχει ανακοινώσει ότι στις 9 του Σεπτέμβρη θα παρουσιάσει το Air παραγωγής, και σήμερα η εταιρία -μέσω ενός teaser video από τον λογαριασμό της στο Twitter- μας λέει ότι στις 11 Αυγούστου θα αποκαλύψει την πραγματική ηλεκτρική αυτονομία του μοντέλου της.

Όπως πιθανώς θυμάσαι, η Tesla ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το Model S έχει πλέον αυτονομία 402 μίλια (647 χλμ.), με το video της Lucid να μας δείχνει μέσω ενός μετρητή ότι η αντίστοιχη του Air είναι μεγαλύτερη, και φτάνει τα 442 μίλια (711 χλμ.).

1

Με αυτόν τον τρόπο, η αμερικάνικη εταιρία συνεχίζει να χτίζει hype γύρω από το πρώτο της μοντέλο, καθώς πρόσφατα μας αποκάλυψε ότι το Air είναι το πιο αεροδυναμικό premium όχημα του κόσμου, με συντελεστή Cd 0,21.

Συνεχίζοντας, λίγο πριν από την γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας στην πολιτεία της Καλιφόρνιας, οι μηχανικοί της Lucid Motors είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν μερικές δοκιμές για την αυτονομία του ηλεκτρικού τους μοντέλου σε δημόσιους δρόμους.

Έτσι, πήραν ένα πρωτότυπο του Air και ξεκινώντας από την έδρα της εταιρίας στην περιοχή Newark του Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια, έκαναν ένα road trip ώστε να φτάσουν στο Λος Άντζελες. Με την άφιξη τους, το ταξίδι συνεχίστηκε γυρνώντας και πάλι στην βάση της εταιρίας.

2

Η απόσταση μεταξύ των δύο αυτών σημείων είναι σχεδόν 400 μίλια (640 χλμ.), και σκοπός ήταν να κάνουν το κάθε σκέλος του ταξιδιού με μία μόνο φόρτιση, και μας είχε δείξει ότι τα κατάφεραν.