Το Tesla Model S έχει πλέον αυτονομία 647 χλμ.

Σχετικά άρθρα

H Tesla δεν αφήνει να “βαριούνται” ποτέ οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων της μέσω των συνεχών αναβαθμίσεων που προσφέρει, είτε μέσω OTA (over-the-air), είτε μέσω νέου hardware. Πιο συγκεκριμένα, το τελευταίο τρίμηνο, η αμερικάνικη εταιρία έχει αναβαθμίσει το launch mode του Model S, ώστε η Performance έκδοση να κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα σε 2,3 δευτερόλεπτα. Ακόμα, η Tesla μείωσε σημαντικά τις τιμές των μοντέλων της στην Αμερική, αν και αύξησε κατά 1.000 δολάρια την τιμή της λειτουργίας Full Self-Driving του Autopilot.

Σήμερα, όμως, η Tesla κάνει γνωστό ότι η έκδοση Long Range Plus του Model S έχει αυτονομία 402 μίλια, που μεταφράζεται σε 647 χλμ. Το νούμερο αυτό ισχύει για το MY2021 και ανακοινώθηκε από την πιο έγκυρη πηγή μετρήσεων των Η.Π.Α., την Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας των Η.Π.Α (EPA).

H αύξηση της αυτονομίας κατά 29 μίλια/47 χλμ. -σε σχέση με το MY2020- ήρθε μέσω αναβάθμισης του λογισμικού του Model S, με την 100 kWh μπαταρία, με το Model S Long Range Plus να ολοκληρώνει το 0-96 χλμ/ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 250 χλμ/ώρα. Επιπλέον, υπάρχουν τα ειδικά αεροδυναμικά καπάκια (aero wheels) στις ζάντες του μοντέλου, που συνοδεύονται με ελαστικά χαμηλής αντίστασης, που συνολικά βελτιώνουν την αυτονομία κατά 2%.

Οι αλλαγές συνεχίζονται με την αντικατάσταση της μηχανικής αντλίας λαδιού, με μια νέα ηλεκτρική αντλία λαδιού, που βελτιστοποιεί τη λίπανση ανεξάρτητα από την ταχύτητα του οχήματος, και κατ’επέκταση μειώνει την τριβή. Η Tesla έχει επίσης βελτιώσει το κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο είναι ίδιο με αυτό των Model 3 και Model Υ. Αυτό, έχει αυξήσει κατά 2% την αυτονομία του Model S.

Κλείνοντας, η Tesla έχει βελτιώσει το σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση, το οποίο πλέον λειτουργεί σε χαμηλότερη ταχύτητα και ρυθμό επιβράδυνσης, επιτρέποντας να ανακτάται περισσότερη ενέργεια, “γεμίζοντας” τη μπαταρία. Όλες οι παραπάνω αλλαγές του MY2021 Model S έχουν σαν αποτέλεσμα να αυξάνουν κατά 20% την αυτονομία του, σε σχέση με το MY2019.

Στις σχετικές ειδήσεις, επιβεβαιώθηκε ότι η Tesla θα κάνει διαθέσιμο την τρίτη εβδομάδα του Ιουνίου το Model 3 με την μπαταρία των 100 kWh. Αυτή θα χαρίσει στο entry-level μοντέλο μια αυτονομία μεταξύ 650 και 700 χλμ., ενώ θα γίνει διαθέσιμη και η Ludicrous λειτουργία.

Τέλος, η Tesla βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις αρχές του Ώστιν στο Τέξας και της Τάλσα στην Οκλαχόμα, ώστε να κατασκευάσει σε μια από τις δύο αυτές τοποθεσίες το νέο της εργοστάσιο συναρμολόγησης αυτοκινήτων στις ΗΠΑ. Το συγκεκριμένο θα είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο συναρμολόγησης της Tesla, η οποία σήμερα απασχολεί 10.000 άτομα στο εργοστάσιό της στο Fremont της Καλιφόρνια, ενώ απασχολεί επιπλέον 6.500 άτομα στο Gigafactory της Νεβάδα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla μήνυσε την Tesla Power στην Ινδία

Μήνυση εναντίον της ινδικής εταιρείας κατασκευής μπαταριών Tesla Power κατέθεσε σε δικαστήριο του Νέου Δελχί η Tesla, κατηγορώντας την για παραβίαση του εμπορικού του...

Οι Κινέζικες αυτοκινητοβιομηχανίες πωλούν τα ηλεκτρικά τους μοντέλα έως και 3 φορές πιο ακριβά στο εξωτερικό

Ευρωπαίοι και Αμερικανοί πολιτικοί έχουν σημάνει συναγερμό ότι οι εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες τους θα μπορούσαν να καταστραφούν από ένα κύμα φθηνών κινεζικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ωστόσο,...