Η Tesla προχώρησε σε split της μετοχής της σε αναλογία 5 νέων προς μία παλαιά, προκειμένου να καταστήσει την μετοχή της πιο προσβάσιμη οικονομικά σε μικροεπενδυτές, αφού αυτή πλέον έχει ξεπεράσει τα 1.450 δολάρια, με την Tesla να είναι η αυτοκινητοβιομηχανία με την μεγαλύτερη κεφαλαιποίηση, άνω των 270 δισ. δολαρίων.

Όπως ανακοίνωσε η Tesla, κάθε μέτοχος γραμμένος στο μετοχολόγιο της εταιρείας στις 21 Αυγούστου θα λάβει μέρισμα τεσσάρων πρόσθετων κοινών μετοχών για κάθε μετοχή που έχει στην κατοχή του. Η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών, μετά το split, θα αρχίσει στις 31 Αυγούστου.

Πρόκειται για κίνηση με την οποία η Tesla προσπαθεί να κεφαλαιοποιήσει την εκτίναξη της κεφαλαιοποίησής της το τελευταίο διάστημα. Η μετοχή, η αξία της οποίας έχει υπερτετραπλασιαστεί από τον Μάρτιο και έκλεισε πάνω από τα 1.600 δολάρια τον περασμένο μήνα, ενισχύεται αυτήν την ώρα κατά σχεδόν 6% στα 1.456,32 δολάρια.

Σε ανάλογη κίνηση, στις 30 Ιουλίου, προχώρησε και η Apple, με split της μετοχής της σε αναλογία 4 νέων μετοχών προς 1 παλαιά.