Το Gotthard Pass της Ελβετίας συναγωνίζεται το Stelvio Pass της Ιταλίας για το πιο εντυπωσιακό ορεινό πέρασμα του κόσμου, καθώς και τα δύο είναι γνωστά για τις συνεχείς στροφές και φουρκέτες, τις σήραγγες τους και το εξαιρετικό τοπίο, στις Ελβετικές Άλπεις το πρώτο και στις Ιταλικές Άλπεις το δεύτερο.

Το εν λόγω ατύχημα συνέβη στο Gotthard Pass και σε αυτό ενεπλάκησαν μια Bugatti Chiron, μια Porsche 911 GTS, ένα μεγάλο αυτοκινούμενο τροχόσπιτο, και μια Mercedes.

Οι οδηγοί της Chiron και της 911 GTS ήταν μέλη μιας ομάδας αυτοκινήτων, όταν ο οδηγός της Bugatti αποφάσισε να προσπεράσει, λόγω της χαμηλής ταχύτητας των προπορευόμενων. Η Chiron βρισκόταν στο πίσω μέρος του κονβόι και πίσω από την Porsche, η οποία κινήθηκε για προσπέραση, ταυτόχρονα και μπροστά από την Chiron. Τα δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν μεταξύ τους και στη συνέχεια έπεσαν πάνω στη Mercedes, ενώ η Bugatti χτύπησε και το αυτοκινούμενο.

Εξαιτίας του ατυχήματος, ο δρόμος έμεινε κλειστός για τρεις ώρες και μόνο ένας από τους εμπλεκόμενους οδηγούς είχε σοβαρά τραύματα και χρειάστηκε να μεταβεί στο νοσοκομείο, χωρίς ωστόσο να είναι σε κίνδυνο η ζωή του.