Τον περασμένο μήνα ο 29χρονος David T. Hines πιάστηκε να είχε καταχραστεί σχεδόν 4 εκατ. δολάρια του προγράμματος προστασίας μισθοδοσίας (Paycheck Protection Program) στις ΗΠΑ, προκειμένου να αγοράσει μια καινούρια Lamborghini Huracan Evo, ρούχα και κοσμήματα. Επιπλέον, πλήρωσε για επισκέψεις σε θέρετρα στο Miami Beach και για ραντεβού σε σάιτ γνωριμιών.

Πριν μερικές εβδομάδες, έγινε γνωστό ότι ένας 29χρονος Αμερικάνος καταχράστηκε χρήματα για την πανδημία του νέου κορωνοϊού, ώστε να αγοράσει μια Lamborghini Urus, ένα Ford F-350, ένα ρολόι Rolex και κάποια ακίνητα. Επίσης ξόδεψε χιλιάδες δολάρια σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και κλαμπ.

Τώρα έγινε γνωστός πως και τρίτος Αμερικάνος καταχράστηκε χρήματα για την πανδημία. Πρόκειται για τον Kenneth Gaughan, ένας 41χρονος κάτοικος της Washington, D.C., που εξασφάλισε 2,1 εκατομμύρια δολάρια από το πρόγραμμα προστασίας μισθοδοσίας της αμερικάνικης κυβέρνησης, και αντί να τα διαθέσει στην επιχείρηση του, αποφάσισε να αγοράσει ένα Kia Stinger, ένα γιοτ και ένα σπίτι.

Ωστόσο, η απάτη έγινε γρήγορα γνωστή και τα δύο πρώτα έχουν ήδη κατασχεθεί από τις αρχές, μαζί με τους επενδυτικούς και τραπεζικούς λογαριασμούς του Gaughan. Το σπίτι, από την άλλη πλευρά, βρίσκεται ακόμη σε διαδικασία αστικής απώλειας.