Πιθανή η φετινή διεξαγωγή Grand Prix σε Τουρκία και Χερέθ

Σχετικά άρθρα

Με την πανδημία του κορωνοϊού να έχει ακυρώσει αρκετούς από τους φετινούς αγώνες, οι ιθύνοντες της Formula 1 εξετάζουν το ενδεχόμενο να διεξαχθούν Grand Prix στη πίστα της Κωνσταντινούπολης και σε αυτή της Χερέθ στην Ισπανία, τον Νοέμβριο.

Η Liberty Media έχει έρθει σε επαφή με τους Τούρκους, οι οποίοι ισχυρίζονται πως η πίστα χρειάζεται ελάχιστες επισκευές προκειμένου να μπορέσει ξανά να φιλοξενήσει έναν αγώνα της Formula 1. Τελευταία φορά που είδαμε GP της Formula 1 στη πίστα της Κωνσταντινούπολης ήταν το 2011, με την πίστα της Χερέθ να έχει φιλοξενήσει τελευταία φορά ένα GP της F1 το μακρινό 1997. Ωστόσο από τότε σε αυτή, έχουν διεξαχθεί αρκετές δοκιμές, με τις πιο πρόσφατες να είναι το 2015.

Η διοργανώτρια αρχή της Formula 1 έχει δηλώσει επανειλημμένως πως θέλει φέτος να διεξάγει 15 με 18 αγώνες, γι’αυτό πρόσφατα ανακοίνωσε πως θα δούμε αγώνες φέτος στην Imola, στο Nurburgring, στο Portimao, στο Mugello και στο Sochi. Μέχρι σήμερα η Liberty Media έχει ανακοινώσει την διεξαγωγή 13 αγώνων. Αν προστεθούν οι αγώνες σε Κωνσταντινούπολη και Χερέθ, το νούμερο θα αυξηθεί στους 15 και μαζί με τα δύο τελευταία GP σε Μπαχρέιν και Άμπου Ντάμπι, τα οποία θα διεξαχθούν τον Δεκέμβριο και θα κλείσουν την σεζόν, το σύνολο των φετινών Grand Prix θα ανέλθει στους 17.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr