Η Williams Racing ανακοίνωσε με τη σειρά της ότι υπέγραψε και αυτή τη νέα Συμφωνία Ομονοίας με τη Formula 1. Σύμφωνα με τη βρετανική ομάδα, η Συμφωνία είναι ζωτικής σημασίας για την εξασφάλιση μιας ισχυρής βάσης για τη μελλοντική επιτυχία του αθλήματος.

Οι νέοι αθλητικοί, τεχνικοί και οικονομικοί κανονισμοί θα είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία μιας πιο ομοιόμορφης πλατφόρμας για όλες τις ομάδες, διασφαλίζοντας τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της Formula 1.

Η Formula 1, η FIA και οι 10 ομάδες ήταν σε διαπραγματεύσεις για αρκετούς μήνες, ώστε να φτάσουν σε αυτό το στάδιο και η Williams Racing έχει πλέον επίσημα συμφωνήσει με τους νέους όρους που ορίζει ο κάτοχος εμπορικών δικαιωμάτων, η Liberty Media, για πέντε χρόνια από το 2021 και μέχρι το 2025.

Η Claire Williams, αναπληρώτρια διευθύντρια της Williams Racing δήλωσε:

Η νέα Συμφωνία Ομονοίας αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προόδου, τόσο για τη Formula 1 όσο και για τη Williams. Ως μία από τις μεγαλύτερες ομάδες του αθλήματος, χαιρόμαστε που βλέπουμε τη μελλοντική κατεύθυνση της Formula 1 να επιβεβαιώνεται για τη νέα εποχή των αγώνων. Η προσδοκία μας, σε συμφωνία με τη Liberty Media, είναι ότι αυτή η νέα εποχή θα χαρακτηρίζεται από πιο συναρπαστικούς αγώνες ως αποτέλεσμα της νέας πλατφόρμας κανονισμών, οι οποίοι περιλαμβάνουν πιο δίκαιη κατανομή εσόδων και για πρώτη φορά όριο κόστους για το άθλημά μας. Η Συμφωνία αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την ανάπτυξη της F1 και αποτελεί επίσης μια σημαντική ευκαιρία για την Williams να συνεχίσει την πορεία της να βρεθεί ξανά στις μπροστά θέσεις του grid.